• Politik Terkini

    Monday, January 21, 2013

    BAN Kedai ~ Manusia Salib Bersama Al-Quran Dan Isu Allah

    Kedai Serbanika di Seksyen 27, shah alam. Seperti yang dinyatakan oleh seorang blogger dan pengacara tv3 iaitu mazidul yang mana menyatakan ayat suci al-quran di jual oleh mereka yang bukan islam serta diletakkan bersama lambang salib. Dia juga menyatakan pekerja yang bekerja disitu adalah warga myanmar dan beragama buddha. Persoalan yang ditimbulkan adalah "apakah tiada siasatan ataupun kawalan oleh jabatan agama islam selangor" ataupun mereka lebih sibuk dengan isu allah yang dihangatkan dalam tv3.

    Bila kristian nak guna allah dan nak buat bibble dalam bahasa melayu, semua melenting dan risau tahap membabi buta. Selama 50 tahun malaysia merdeka, apa mereka buat untuk memartabatkan islam sebagai agama contoh. Yang nampak sekarang adalah perjuangan islam yang liberal. Ustaz sendiri berkelahi dalam facebook, twitter. Mengeluarkan fatwa yang bermacam-macam. Adakah itu kemodenan yang diidamkan oleh ustaz-ustaz. Isu remaja, usah cakap. Habis ayat al-quran dan hadis dibaca. Tindakannya "Keluarkan Lesen Judi & Pusat Hiburan". 

    Dekat dengan pilihanraya ni, adakah isu ini akan dimainkan dan islam menjadi agama diperkotak katikkan oleh ustaz politik. Sorang keluar fatwa planet pluto, sorang lagi planet marikh. Yang bengap lagi bangang terus menjerit minta islam di bela. How Sarcasm, tudung pun tak reti pakai, ada hati nak melalak membela islam. Tapi itulah realiti hari ini. Kalau penguatkuasaan macam tahi, tahi lah jadi semuanya.


    Info : Mazidul

    20 comments:

    1. Tukar Kerajaan BN! Undi PAS

      ReplyDelete
      Replies
      1. Itulah kerajaan umno. pandai cekik duit rakyat jer

        Delete
      2. yg slh bukn umno..tapi TV3.

        Delete
      3. kwsn aku xde PASpisPUS xde dUMbNO.. ade DAPig ade MCAcai aje..

        Delete
      4. ko kna usulkn pada papagomo. nanti dia kluarkn berita tahyul.

        Delete
    2. APA PKR SELANGOR BUAT? APA KHALID BERAHIM BUAT?

      ReplyDelete
    3. skrg ustaz dah buat duit. dah jadi satu pekerjaan cari rezeki dah bukan lagi ustaz sebar dakwah :)

      ReplyDelete
      Replies
      1. haha..ustaz sebar dakwah tinggl berapa kerat jer. semua sbb duit. bagi duit, fatwa keluar.

        Delete
      2. biase la. sume org nak duit utk byr bil air. nak kicap?

        Delete
    4. Blog sama artikel lu bagus, salut dah :) visit back bro (y) http://unyu-cyber.blogspot.com

      ReplyDelete
    5. yang bab perjuangkan islam tapi tudung pon tak reti pakai tu mmg dah ramai bro..serius aku kenot brain..memang tahi..

      ReplyDelete
      Replies
      1. serius aku kenot brain..memang tahi..

        --> memang la ko kenot brain..brain di kpale..tahi di usus..2 tmpt yg brbeza..nak rotan?

        Delete
      2. betul bro...yg tu yg byk pompang dlm tv..

        Delete
    6. mcm2 la.. sies bru tau info ni.. gud info

      ReplyDelete
    7. u sembang mcm2,komen berapi,takat sampaikan tp no action.apa beza u dgn ahli politikus yg lain.......cermin2 diri mu sendirik

      ReplyDelete
      Replies
      1. sampaikn tu utk bagitau.. action tu kna bg yg berkuasa.dh nama blog tmpt memberitahu. ko hantar la info kt polis suh take action. kalau takder org gitau, bnda ni takkan ada org amik port. ko fhm?

        Delete