• Politik Terkini

    Thursday, January 17, 2013

    BAN Ketakutan ~ Peperangan Di Kelantan ?

    Hebat sangat ker bolasepak malaysia ni. Main asyik kalah jer. AFF kelaut. Ni pulak nak piala asia lawan pak arab. Terbaru 2013 dengar cerita gaji pemain tahap CEO, dan dengar cerita lagi gara-gara sultan bola. Siapa ketua agama islam kat malaysia yea. Korang semua tahu and pikir dengan kepala hotak bukan dengan lubang juboq. Berita Harian harini terpampang besar menanyakan soal tentera Johor berserta M-16 masuk ke stadium kota bharu. Tambah cerita lagi perkara tersebut menimbulkan kemarahan penyokong kelantan.

    Kelantan ni negara ker sampaikan perlu bawak tentera untuk berjaga dalam stadium. Semata-mata nak jaga pemain. Kenapa tak bawak JMF yang gengster ni kat indonesia semasa piala AFF. Oh al-sultano terhormat tak hadir kot. Bila nak mati tu, ko tersepak semut sekor pun bleh mati. Nak jaga keselamatan, aku rasa stadium kota bharu bukan hari ni jer adakan perlawanan bola.

    Mana tempat tentera islam sepatutnya berada. Tu hah, bagi bantuan kat syria. Bukan membodohkan diri menjaga di stadium. Apsal taknak ke palestin semua. Kecut ngn askar israel. ataupun takut tentangan dari PBB. Berani setakat dalam negara sebab ada kuasa atasan. Apa Polis, FRU, Rela dah tak mampu nak jaga orang VIP kat dalam stadium ker.

    Apa kisah sebenar kesultanan johor, meh baca kat uncle seekers. Tapi heran gak yea, padahal kedah juga dulu berdaulat. Kelantan berdaulat. Apa istimewa johor sampai nk ada tentera sendiri. Hang tanya uncle seekers jerla.


    Info Gambar : Facebook

    9 comments:

    1. Kalau Johor masuk AFC tahun depan, main kat thailand, bwk tank kot msuk stadium.

      ReplyDelete
    2. FAN BUDU BUSUK FAN BUDU BUSUK
      FAN BUDU BUSUK FAN BUDU BUSUK
      FAN BUDU BUSUK FAN BUDU BUSUK
      FAN BUDU BUSUK FAN BUDU BUSUK
      FAN BUDU BUSUK FAN BUDU BUSUK
      FAN BUDU BUSUK FAN BUDU BUSUK
      FAN BUDU BUSUK FAN BUDU BUSUK
      FAN BUDU BUSUK FAN BUDU BUSUK
      FAN BUDU BUSUK FAN BUDU BUSUK
      FAN BUDU BUSUK FAN BUDU BUSUK
      FAN BUDU BUSUK FAN BUDU BUSUK
      FAN BUDU BUSUK FAN BUDU BUSUK

      ReplyDelete
    3. sampai mcm tuu skali ka...huhu...

      ReplyDelete
      Replies
      1. bila sultan menjadi ketua. tulah parah dia.

        Delete
    4. Bhai... nih gua mau citer pasai JMF ... Johor Military Force ... Askar Timbalan Setia Negeri Johor.... Hehehe... ayoyo.. lepas nih mengamuk lagi la puak-puak JMF nih kat gua... hahaha... takper.. takper... setakat maner la diorang boleh mengamuk... hahaha...

      Bhai... lu tau dak bahawa JMF nih level dier cuma macam pengawal keselamatan Nepal tue jer ... lu tau dak... Sebab diorang nih cuma boleh bagi khidmat kawalan keselamatan kepada Istana dan golongan bangsawan Johor jer... lebih dari tue takdernyer...

      Masa Jepun serang Malaya dulu pon JMF nih tengok jer... takder defend pon... takder serang balik Jepun pon... sekadar jadi pemerhati... nasib baik la tentera Jepun telah diarahkan jangan usik JMF nih.... hahaha... kalu tidak.. gua tak tau la camana diorang nih akan bertindak....

      Oh yer.. gaji diorang nih dibayar oleh Kerajaan Negeri Johor... dibawah peruntukan aper ntah.... tapi yang lawaknyer... walaupun Johor nih dah ader JMF... tapi biler Sultan dan kerabatnyer travel... mesti ader eskot dari JMF dan PDRM... aper nih... bertindan fungi... kalu hebat sangat la JMF nih... buatper PDRM kena jadi eskot gak.... baik biarkan jer JMF buat kerja eskot tue... Jimat kos PDRM dan Kerajaan Persekutuan...

      Kalu lu nak tau... sebenarnya hampir semua negeri dalam Malaysia nih dulunya ader tentera sendiri... tapi ntah camana... gua pon tak tau ... semua ilang camtue jer... yang tinggal cuma JMF... walhal boleh jer negeri nak ader tentera sendiri.... tapi yer la... maybe takmo nak perabiskan duit buat kerja bertindan... baik paskan kat PDRM dan ATM...

      Aper pon... tujuan tulisan gua nih sebenarnya nak citer pasai kawasan operasi JMF nih jer... sepatutnya JMF cuma jaga kepentingan Sultan dan kerabat Johor jer... sebab kalu ikut SOP dan matlamat asalnyer... ianya tidak lebih dari tue... sebab yang selebihnya perlu dibawah ATM dan PDRM... Jadi... aper kerjadahnyer JMF nih beroperasi diluar negeri Johor sampaikan nak jaga pemain bolasepak negeri Johor...

      Yang lawak tue.. siap bawak senjata otomatik tue... hahaha... masuk dalam stadium tue... Wei... Malaysia takder "Second Amendment" la macam kat USA yang membenarkan sesapa memiliki dan membawa senjata api.... jadi kalu orang lain yang menonton perlawanan bolasepak tue takder senjata api... aper kerjadahnyer JMF nih bengong bawak senjata api masuk dalam stadium???

      Kalu dibuatnyer tetiba ader sorang anggota JMF tue kena sawan babi ker... dan tetiba menembak sana sini dengan senjata api otomatik tue... tak ker parah... mesti ramai yang mati.... Bodoh ker aper nih... even FRU dan LSF yang jaga stadium masa perlawanan bola pon cuma pakai tear gas dan baton jer... dan takder pakai senjata api... macam mana plak FAM boleh tutup mata pasai JMF bawak senjata api nih....

      FAM patut amik tindakan drastik... patut denda.. patut batalkan... patut larang JMF nih sesuka jer masuk stadium bawak senjata api... FAM kena tegas... atau... memang sohih FAM nih dah jadi bangang... dah jadi bodoh.. dah jadi takder telor.... hahaha ... JMF patut kena tindakan... dan pasukan bolasepak Johor (JDT) perlu digantung daripada Liga Super atas insiden nih..... tapi.... Oh yer... gua lupa... kapla FAM pon bukannyer boleh pakai sangat.... hahaha... #1881 tue.... hahahaha

      Aku Copy Dari :
      http://cipantapirtenuk.blogspot.com

      ReplyDelete
    5. Aku meluat dengar psl JMF nih.. bangga dgn bangsa maleis tapi tanah tergadai. bodoh

      ReplyDelete
    6. hanya manusia bodoh yg akan bertindak bodoh.....mcm ni lah jadinya org bodoh tak boleh di ajar.......kredit untuk TMJ.......

      ReplyDelete
    7. yg TMJ bwk ni komando bkn JMF la dol.. lain kali selidik.. penyokong bolasepak negeri lain xde pn cm sesetengah penyokong kelantan yg baling mercun,bakar kerusi..

      ReplyDelete
      Replies
      1. yg hang nk panas punggong pasai pa. takder org buat. tu penyokong, ni org ckp pihak atasan. SULTAN BOLO. bodoh btul ko ni. penjilat kaki sultan. sultan macam ni ko nak hormat.

        Delete