• Politik Terkini

    Thursday, February 21, 2013

    BAN Buncit ~ Nasihat Untuk Buncit Buncit Di Luar Sana

    Nak kawal kebuncitan, memang susah. Sebab kenapa, sebab manusia ni takleh elak dari rasa lapar. Takut pada rasa lapar dan risau tahap membabi buta bila diri dalam keadaan lapar. Kadang tu pula, cepat terpengaruh dengan gaya pemakanan zionis supaya cepat mampos. Tambahan lagi dengan iklan makanan segera yang tidak dikawal.

    Isu obesiti bukan isu baru dan monteri yang bagi nasihat pun ada yang obesiti. Gaya hidup sihat hanya dijadikan sandaran pengetahuan. Kalori kebiasaan manusia adalah dalam lingkungan 1500 ~ 2500 sehari. Tu pun depend pada ketinggian, berat dan umur.

    Aku rasa ramai yang pernah baca pasal kebijaksanaan yahudi dan cara pemakanan mereka. Dalam islam sendiri banyak yang bagitau, tapi hanya 1/10 yang ikut. Yang lain lebih kepada idealisma zionisme dalam pemakanan. Nah, sini ko boleh check berapa kalori yang ko perlukan dalam sehari >> FreeDiet


    Info : WiseGeek

    11 comments:

    1. Satu tips yg bagus.aku dh check, nmpknya kna amik makanan yg seimbng je lpas ni.

      ReplyDelete
    2. Umur 27
      Berat 67kg
      Tinggi 1.7
      Exercise little

      Total Calories Including Exercise
      Maintenance 656 CALORIES/DAY
      Fat Loss 524 CALORIES/DAY
      Extreme Fat Loss 393CALORIES/DAY

      ReplyDelete
    3. Bhai Carlos...

      Jadi AbangRoy la best... kegilaan para gadis dan wanita... hahaha... lu jangan jeles aaa..

      ReplyDelete
      Replies
      1. hahaha.. nantikn xpsl2 semua baju sluar aku kna tukar. nk lari time buat demo xleh bro...hahaha

        Delete
      2. GEMOK TU SEKSI. KO TELAH MENYEDIAKAN PERASAAN MEREKA YANG GEMUK. TAPI BAGUS JUGA. KALAU TAK, MEREKA TAK SEDAR.

        Delete
      3. Pompuan suka lelaki boroi sbb lelaki boroi banyak duit

        Delete
      4. Lelaki boroi pemalas buat apa. banyak duit, pergi kuruskan diri dulu buang lemak please.

        Delete
    4. bagus info nie..nanti yg buncit2 luar sana boleh la check diaorang punya kalori..harap2 boleh kawal makanan lepas nie..:-)

      ReplyDelete
    5. aku makan banyak2 tapi senang...set up..mmg xkn buncit punya..tu ja tips dia hehehe

      - Admins Blog 3 Dalam 1
      http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/02/blog-artikel-berunsur-negatif-akan.html

      ReplyDelete
      Replies
      1. bagus tips ko. tapi kalau terlupa sit up, terus buncit smula.

        Delete
    6. makan la utk hidup, dan bukan hidup utk makan ^^

      ReplyDelete