• Politik Terkini

    Wednesday, March 20, 2013

    BAN Janji Ditepati ~ MakCik Bengang Kutuk PM, Minta Keluar Malaysia Versi Sharifah Listen

    Oh malaysiaku, sebuah negara maju. tetapi masih terdapat yang buntu. Pemimpin tak boleh dikritik, pemimpin adalah maksum, pemimpin adalah segala-galanya. Tak suka pemimpin boleh berambus dari malaysia. Sharifah listen punya ajaran la ni.

    Malaysia maju sebab kaya dengan sumber alam. Macam-macam ada. Siapa suruh ko bodoh ekonomi dan bodoh geografi. Sebab tu zaman dulu kala, malaysia dijajah. Hasil bumi di kutip british. Tapi masih ada meleis duk tersenyum lebar hasil curian british. British curi jutaan ringgit, dia bagi la saguhati ribuan ringgit. Meloncat bagai nak gila.

    Itulah kelompok yang masih tinggal kat malaysia. Terlalu takut dengan perubahan dan terlalu setia kepada pemimpin sehingga ditipu pun tak pe. Janji duit poket cukup.

    Dulu hang boleh beli rumah teres dengan harga 100ribu. Sekarang rumah flat je. apa hang pikir anak-anak hang masa akan datang duk rumah flat je. Rumah besar bagi kroni dan tauke je main harga. Sebabnya rakyat buta bodoh ekonomi dan finance. Harapkan pemimpin. Pemimpin kencing, tak per, dia kencing tapi sayang.


    9 comments:

    1. syg betul makcik ni kt jibby. mentang2 dpt bergambar. ko ingat aku jeles. aku report kat big mama

      ReplyDelete
    2. makcik ni dlu, dia belajar skali dgn sharifah listen tu. sbb tu dia and sharifah da geng je boleh duk kt malaysia ni. kaki ampu org atasan.

      ReplyDelete
    3. nanti makcik ni dpt la kerja kerajaan lepas ni.

      ReplyDelete
    4. Replies
      1. ko stim tgk makcik ke.

        Delete
      2. tak mungkin sbb aku bukan lesbian mahupun bi...

        Delete
      3. bagus. ko patut undi BN. eh silap PR

        Delete
    5. nenek dia punye agaknya malaysia ni..hahaha..

      ReplyDelete