• Politik Terkini

    Sunday, March 3, 2013

    BAN Najib TransForm ~ Pasar Bergerak Versi Noh Omar

    Satu cadangan dan idea yang bagus untuk memudahkan pengguna rakyat malaysia. Satu usaha yang mantap. tetapi siapakah yang bakal membawa bus tersebut. Adakah perniagaan tersebut akan di franchisekan ataupun di kroni kan. Itu perlu di detailskan oleh umno. Pasar ini menggunakan bus sebagai pengangkutan utama mereka untuk ke rumah-rumah setinggan batu.

    Segala kosnya pembukaannya adalah teramat besar dan memerlukan masa yang panjang untuk melepasi market equilibrium. Diharap setiap belanja yang dikeluarkan berpatutan dengan servis yang diberikan. Mohon juga disediakan satu laman web untuk mereka yang berminat membuat franchise noh omar ini. Secara tak langsung dapat meningkatkan pendapatan.

    Idea penggunaan bus aku rasa tidak ekonomik dan mengambil masa yang lama untuk mendapat keuntungan. Walaupun banyak aku hentam perkara bangang yang dibuat BN, tetapi usaha yang diterapkan untuk rakyat. Ia perlu disokong. Siapa memerintah, itulah kewajipannya. Bukannya nak menunjukkan terer, sebab idea ni pun mesti orang ramai bagi.


    10 comments:

    1. aik, admin dah bertukar jadi pencacai BN ker. hahahaa

      ReplyDelete
    2. admin nak masuk port ler tuu... bodek noh omar mok mok mok

      ReplyDelete
    3. nak tengok gak lama mana bertahan...

      ReplyDelete
      Replies
      1. betul tu. lepas ni mesti ada kerugian yg dilaporkan akaun negara. projek umno biasanya ke kroni. takpun ke laut.

        Delete
    4. x praktikal sgt kot

      ReplyDelete
      Replies
      1. nak praktikal mcm mana,pakai bus buat pasar. kos bas tu pn dkat setengah juta. bodoh betul la.

        Delete
      2. PROJEK YG BAKAL DI SIASAT AUDIT 2013.

        Delete
    5. owh pakai bus pulak? hmmm... kita tengok perkembangan hasil eksperimen ekonomi ni mcm mana....

      ReplyDelete
      Replies
      1. xperimen noh utk gdp najib

        Delete
    6. teknik van bergerak ni dh lama swasta peniaga temptn buat dh, cuma belum ad orignal pekedai buat, alhamdulillah kdg2 ad gk benda bgus PM kita buat :)

      ReplyDelete