• Politik Terkini

    Monday, April 1, 2013

    BAN Kesihatan ~ Keropok Plastic VS Keropok Original Versi Good Tester

    Bab makan, kat malaysia mmg heaven. Boleh dikatakan setiap negeri ada makanan tradisi yang sihat. Tetapi yang herannya generasi baru lebih kepada pemakanan yang berkalori tinggi serta bergaram tinggi. Hasilnya, manusia menjadi semakin gemuk. Tak cukup dengan tu, snek dijadikan pujuk rayu untuk kanak-kanak menangis.

    Pernah dengan komonterian kesihatan duk kempen diabetes, tapi kenapa snek tetap menjadi pilihan ibubapa untuk diberikan kepada kanak-kanak. Nak kata bodoh, aku rasa dalam facebook sendiri dah berlambak orang shared bahayanya snek segera, air berkarbonat.

    Jagalah kesihatan sebelum otak menjadi biyul, perut membuncit dan hanya mampu makan pil tahan sakit di usia muda. Kalau dah tua tu, dah tak boleh excuse. Mati tetap mati.


    3 comments:

    1. laaa, kan kopok tu mmg ada minyak. tu la terbakar mcm tu.

      ReplyDelete
    2. Kalau bakar twisties, aku rs mcm ni yg jadi.

      ReplyDelete