• Politik Terkini

    Thursday, April 4, 2013

    BAN Konsep ~ Rumah Rakyat Di Singapore Yang Luxury Konsep

    Di Singapore, lebih 80% penduduk mereka tinggal di rumah kerajaan, atau lebih ringkas ayat mudah faham di malaysia, PPRT @ Rumah rakyat. Disana hanya mereka yang sangat tycoon sangat boleh tinggal di private house dan yang berpendapatan $120000 setahun akan tinggal di perumahan yang dibina kerajaan.

    Walaupun singapore di tadbir oleh non islam, tetapi strategik konsep negara mereka sangat unik dan clean clear. Rakyat mereka diterap dengan pemikiran yang professional. Tetapi dalam penerapan pemerintahan kapitalis semenstinya jurang perbezaan kaya dan miskin sangat ketara. Namun kerajaan singapore mengambil pendekatan bijak dengan merekacipta konsep perumahan rakyat yang luxury untuk keselesaan rakyat mereka.

    Bagaimana pula perumahan rakyat dimalaysia. Sebuah negara pemerintahan islam BN, negara yang kaya dengan sumber alam. Adakah rakyat malaysia yang berpendapatan rendah disediakan satu kawasan perumahan konsep yang luxury look like.

    Tanya orang BN, bersyukurlah dengan kerajaan yang ada sekarang. Tanya orang PR, kita boleh bina yang terbaik untuk rakyat kita.

    Aku pilih undi, Undi yang bijak. Jangan Undi Perompak Negara. Padahnya Hutang Negara Meningkat. 

    Debt to GDP malaysia yang terkini adalah 52.6%, Siapa memerintah malaysia pada masa itu.


    Info Asal : BS

    13 comments:

    1. Datang sharifah zohra bodoh, kenapa tinggal kat malaysia. kenapa tak jadi rakyat singapore.

      dan itulah pemimpin umporno.

      Katakan tidak pada UmnoPorno

      ReplyDelete
    2. Tolak BN = Tolak Perompak Rakyat

      ReplyDelete
    3. kita di Malaysia, rumah flat dijadikan rumah idaman rakyat, duit rm500 utk setahun, brg2 low quality di kedai rakyat.. itu saja taraf rakyat Malaysia di mata pemimpin pemegang amanah rakyat...

      ReplyDelete
      Replies
      1. dan itulah yg dibanggakan oleh BN. duk tayang dlm TV. mereka bagi rakyat pakai jenama 1malaysia, mereka shopping semua luar negara.

        Moral, jgn jadi rakyat bodoh memilih BN untuk kerajaan seterusnya.

        Delete
    4. Nantikan janji BN terbaru GE13.

      kita janji kita tunaikan. Kroni get ready

      ReplyDelete
    5. x kisah siapa yg memerintah asalkan ISLAM TERPELIHARA DAN DIHORMATI

      ReplyDelete
    6. dah bosan la dengan kerajaan yg memerintah sekarang..sekali ni jer kita tukar kita tengok mcmana kerajaan yg baru...belum tengok belum tahu..kita sebagai rakyat ada hak utk memilih..jgn terpedaya dengan pemikiran2 negatif...percayaalah negara ni akan aman makmur dan berkebajikan

      ReplyDelete
      Replies
      1. Sokong! Inikalilah.

        Macai BN perlu menerima dgn hati terbuka jika kalah. tengok sajalah contoh pembangunan malaysia dan singapura.

        Delete
    7. Saya org Melayu Singapura. Walaupun kerajaan S'pura rata2nya non-Muslim, tapi hal-ehwal ugama amat terjaga. Malah kami mejadui contoh negara2 Islam seperti M'sia, Brune, Indonesia. Contohnya, pd tahun lalu, wakil2 dari tersebut dtg ke S'pura utk belajar menguruskan masjid!!! Aneh bukan?
      Kami tidaklah seburuk seperti yg diwar2kan oleh penyokong2 kerajaan anda, yg menjadikan kami sebagai momok utk menakut2kan anda. Kami masih bebas melakukan tuntutan ugama. Pgawai kerajaan dan kebanyakan syarikat2 melepaskan pekerja utk Solat Jumaat. Walaubagaimana, sebagai rakyat minoriti, seperti juga minoriti dimana2 saja didunia, termasuk Malaysia, pasti ada kekurangan. Kami faham dan terima kedaan ini, walaupun dgn hati yg amat berat. Tapi tidaklah sampai mengangkat senjata menentang kerajaan. Segala2nya dapat dihuraikan dgn perbincangan.

      ReplyDelete
      Replies
      1. malaysia di pimpin oleh parti pemerintah yg bercakap soal agama islam tapi tak buat apa yang islam suruh. konsert sana sini diperhebatkan. nak tarik rakyat sokong BN, bawak masuk k-pop.

        Delete