• Politik Terkini

    Friday, April 26, 2013

    BAN Politik ~ [Ekonomi Najib] Harga Minyak Turun, Orang Kaya Untung

    Persoalan aku, adakah Najib Razak lupa membaca teks dengan betul sebelum keluarkan kenyataan ataupun media yang putar ayat. Jika benar apa yang dinyatakan media tentang kenyataan Najib Razak ini, memang sah Najib Razak tidak mampu memerintah negara.

    Ko pikir sendiri, dia compare penurunan harga minyak dengan pemberian BR1M. Penurunan harga minyak boleh menurunkan inflasi manakala pemberian BR1M boleh mengukuhkan kadar keuntungan domestik negara. 2 perkara berbeza.

    Sebab tu najib tak berani debat dengan anwar. Ekonomi simple macam tu pun dia boleh comparison tak logik. Najib banyak sangat bunyi manifesto. Apa kata ajak Anwar Ibrahim debat.


    Info Asal : Mkini

    12 comments:

    1. amat memalukan jika ini statemnt drpd bakal PM calon BN.

      ReplyDelete
    2. patut la kecut teloq nk debat. hahahaha

      ReplyDelete
    3. anon menteri kewanganApril 26, 2013 at 9:12 PM

      hutang negara semakin bertambah. sebab PM terlalu bijak. membandingkan perkara ekonomi pun ikut sedap kata. Tapi ekonomi malaysia masih selamat dgn adanya APCO. kiranya masih lagi bawah penjagaan yahudi secara baik.

      ReplyDelete
      Replies
      1. itulah agenda freemason dan mereka berjaya.

        Delete
    4. Harga minyak turun akan untungkan orang kaya. Maknanye kalau harga minyak naik akan menyusahkan orang susah.. Apela si Najib ni... asal becakap je.. ramai pulak yang tepuk.. dia paham ke tak kelok ekonomi ni....

      ReplyDelete
      Replies
      1. kalau mereka fhm ,mereka akan tentang. sbb tak faham ekonomi tu tepuk. main ikut je apa najib cakap. padahal perangkap menunggu.

        Delete
    5. Apasal ler dia buat statement sebegini..

      ReplyDelete
    6. I challenge mana2 professor ekonomi yg pro_BN untuk bahaskan tajuk seperti statement Najib ni? Ada Bran ka? Khabarnya ramai prof @ pensyarah yg sokong BN..moh ler.

      ReplyDelete
      Replies
      1. nk challenge apa, aku boleh katakan ramai professor yg terer ekonomi bangkang cara pentadbiran najib. yg sokong tu yg buta ekonomi. cakap ikut teks.

        Delete
    7. TERUS terang saya kata, kalau nak negara maju, sokonglah anwar, 50 lebih tahun kita masih belum menjadi negara maju? tengok singapore... dulu sama2 gak dengan malaysia... skrg singapore negara maju giler babi.... mmm correct me if im wrong...

      - Admins blog 3 dalam 1
      http://blog3dalam1.blogspot.com/

      - Facebook fan page
      https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

      - Ping blog artikel @ Facebook
      https://www.facebook.com/groups/kakipingdotcom/

      ReplyDelete
    8. Admins leh x bagitau apa dia kelemahan statement najib tu??

      saya buta ekonomi

      -oyen-

      ReplyDelete
      Replies
      1. ko xreti baca ker. kn dh bagitau.. pemberian BR1m dh penurunan hrga minyak 2 pkara berbeza. najib tu buat statmnt tak tgk ekonomi side. turun hrga minyak org kaya dpt manfaat. then compare to BR1M. paham?

        Delete