• Politik Terkini

    Sunday, April 7, 2013

    BAN Politik ~ Manifesto BN Kantoi Kebodohan Detected

    Kalau pepatah melayu, ludah terkini atas batang hidung sendiri. Kalau pepatah aku, berak jatuh atas kaki sendiri. Nak mengata tu boleh, tapi sila buat kajian terperinci dulu. Depa umporno ni duk canang malaysia negara tak cukup duit, semua kerajaan tak dapat tampung.

    Walhalnya malaysia adalah sebuah negara kaya dengan sumber alam. Tetapi kronisme menjatuhkan maruah rakyat malaysia sehingga kawasan pedalaman tidak mendapat apa yang sepatunya mereka dapat.

    Masa rafizi mula-mula keluarkan video nak turunkan harga itu ini, machai umporno bukan main lagi hentam. Dahla bodoh ekonomi, bercakap membuta tuli. Main ikut sedap je buat sinopsis pasal ekonomi. Malaysia akan bankrap la. Bankrap kepala bapak ko.

    Kedua manifesto telah keluar, aku rasa tiba masanya pendebatan manifesto berteraskan ekonomi dan financial kerajaan untuk rakyat diadakan. Anwar Ibrahim vs Najib Razak. Ada Kote?

    Info Asal : OmakKau,Malaysiakini

    13 comments:

    1. hahaha,blogger umporno bukan main lagi duk hentam rafizi. sekali terkena sebijik atas muka. padan muka.

      ReplyDelete
      Replies
      1. nanti depa pikiaq la tu nk backup. haktuiih!

        Delete
    2. Manifesto Copy Paste. Itulah jadinya.

      ReplyDelete
    3. Inilah contoh terbaeeek BAN bankrap politk....
      Dah kutuk kaw-kaw manifesto lawan lepas tu ciplak/plagiat.....and then macai-macai akan puji/bodek over kata negara tak akan bankrap kalau turun harga kereta........PUUUIIIIHHHHH !!!!!!

      ReplyDelete
      Replies
      1. itulah macai yg dibayar. bodoh buat statement.

        Delete
    4. Dlm manifesto BN ada sebut tak nak batal AES dan PTPTN??????????????

      ReplyDelete
      Replies
      1. kalau dia sebut, tu bukan meludah atas muka sendiri. termasuk semua sekali, berak kencing atas muka sendiri.

        Delete
    5. memang rugi turun arge keta sebb ap, sebb rugi la keroni2 dia nanti tarak untung simpn duit kat luar negara senyap2 sampi malaysia or Bn yg lari...vid yg kata bila malaysia musnah anuar lari sebb, nak beritau malaysia musnah puak keroni ap lagi cabut la dr malaysia puiii, hidup BN!!!

      ReplyDelete
      Replies
      1. apa susah kalau kroni lari. duit mereka boleh freeze. itu simple jela bro. boleh ubah akta perbankan, tukar policy. dan letak sebagai individu dikehendaki. itu semua boleh buat. Yang penting TOLAK BN

        Delete
      2. diorg mungkin bodo pemerinthn tp tak bodo simpn duit, mesti dah ready tukar nama nak elak kena policy apa ban**** la

        Delete
    6. BN ni dah tak ketahuan seperti cacing kepanasan.. Dia ingat orang lain bodoh macam depa kottttt.. sbb tu jgn sombong sangat.. negara kita hampir bengkrap ni kerana manifesto BN yang memberi keutamaan kpd korap n keteresan.

      ReplyDelete
    7. This comment has been removed by a blog administrator.

      ReplyDelete