• Politik Terkini

    Friday, April 19, 2013

    BAN Politik ~ Terbaru Karpal Singh Conference Tidak Setuju Dengan Hudud?

    Permasalahan umat islam hari ini dijadikan isu dan umat islam sendiri menjadi bingung memilih siapakah pemimpin yang boleh dipercayai untuk memimpin islam. Tak cukup dengan itu, kerajaan yang berteraskan islam sendiri mempersoalkan hukum hudud dan ditokok tambah lagi dengan geng anti hudud dan anti islam.

    Maka, mereka yang mahukan sistem islam ditegak haruslah bijak berkata-kata dan mahir dalam perundangan islam. Yang berlaku adalah sebaliknya, dimana umat islam lebih memilih untuk berforum tentang hala tuju islam dan menunggu ditentang. Penerangan details tentang islam dan undang-undang islam, siapa boleh jelaskan. Pakcik kedai kopi.

    Rakyat menolak BN adalah kerana corruption. Itu harus diterima oleh semua atasan BN. Sesama islam menentang BN pula adalah kerana islam dibawah pemerintahan BN di liberalkan. Menjadikan generasi baru, buntu mencari kepimpinan islam yang sebenar. Islam for intelligent. Kerana ia merangkumi segala aspek kehidupan untuk membawa mencari kebenaran.

    Statement Karpal Singh pada 14 april 2013, akan dijadikan modal oleh BN menyatakan Karpal menolak hudud dan umat islam akan konfius samada memilih PAS yang masih ding dong tentang hukum hudud yang akan dijalankan atau memilih BN yang akan meneruskan legasi corruption.

    Mungkin inilah saatnya PAS menerangkan secara details hukum hudud kepada semua rakyat malaysia. Kebaikan hukum hudud untuk muslim dan non-muslim. As Muslim, Menjalankan Hukum Allah Adalah Wajib.



    Kenapa islam dipandang serong pada hari ini. Mudah dan simple, kalau di malaysia semangat melayu yang bodoh inilah yang menjatuhkan islam. Islam for all, not for nasionalisme.

    Info Asal : FB, Karpal Singh

    9 comments:

    1. Sebagai muslim juga, wajib kita belajar dan menerangkan kepada non muslim.

      ReplyDelete
    2. Mohon nik aziz balas video dan bagi penerangan pada karpal.

      ReplyDelete
    3. nampak, nampak kecelaruan dah berlaku sikit demi sedikit org ISLAM tu sendiri yg jauh dengan agama, bila hudud diperkatakan ada org islam persoalkan dan memainkan ayat nak berdalih, ada sesetengh org non muslim fhm ad setengah tidak, setiap perkara xsemudah cakap saja undang2 untuk digubal dengan cara Islam kebanyakan atas titah AGUNG ,mana p agung ni tolong la cakap sesuatu buat sesuatu, kan ketua agama bg sejam 2 jam penerangan ka? masalah rmi xfhm

      ReplyDelete
      Replies
      1. yes.. aku stuju pendapat ko. agong sepatutnya memainkan peranan sebagai ketua agama. Sultan setiap negeri perlu memainkn peranan sebagai ketua agama. bukan mengharapkan mufti semata-mata. Sultan hari ini sibuk nak berebut kuasa. Nak jadi ketua bolasepak. Pasal agama, buat pandang tak pandang. bila org kutuk sultan, pandai pulak melenting.

        Delete
    4. DAP goes by the constitution, sekarang ni, negara diperintah dgn pentadbiran sekular, so macam mana dorg nk setuju kalau hudud dijalankan? Sebab tu perubahan dalam pentadbiran ini perlu supaya kerajaan akan datang dapat mengubah pentadbiran sekular sekarang, dan dengan kuasa itu jugalah, PAS dapat menembusi media masa yg sekarang banyak cerita pasal benda2 crap dan tipu daripada benda ilmiah spt menerangkan hudud kepada seluruh Malaysia. Ini kalilah!!!!

      ReplyDelete
      Replies
      1. Betul tu. Humban BN dulu and then baru kita perbetulkan kecelaruan dan momokan2 buruk tentang islam.

        Delete
      2. Yea, tepat sekali. PAS tidak mempunyai kuasa mutlak untuk memutuskan sesuatu perkara. sebab umat islam sendiri yang sekular dan liberal. Menghalalkan perkara haram mengikut cara kehidupan semasa.

        Delete
      3. YG PENTING BN JATUH!

        Delete
    5. Penjelasan Karpal Sigh ini lbh jujur drpd Mahathir krn menyatakan kekangan utk perlaksanaan Hudud itu adalah dari kekangan perlembagaan yg digubal oleh Lord Ried sblm merdeka dan diterima pakai hingga kini..Oleh itu sesuatu perlu dilakukan utk mengubah kekangan ini kpd membolehkannya..
      Biasa la BN akan trigger dan spin kenyataan Karpal ni sedangkan mereka pun x mahu laksanakan hudud,siap kluar kenyataan dlm tv3 lg..
      Pd gua Jatuhkan BN dahulu lbh utama,krn selagi mereka ada kuasa selagi tulah langkahan kpd usaha2 yg dpt menghampiri matlamat Pas itu tertanggguh buat masa yg lama..

      ReplyDelete