• Politik Terkini

    Friday, April 19, 2013

    BAN Syair ~ Apa Kata PAS vs Apa Kata BN

    Ko tahu cara nak baca style syair. Sebab ayat ni kena baca dalam bentuk syair. Kena buat alunan music, baru ada feellll orang cakap. Aku sendiri pun tak reti syair ni. Tapi untuk rakyat kelantan, rasanya boleh buat lirik untuk dikir barat kot. Mosti Sodap dikir ni.

    Untuk mengingatkan kembali kepada rakyat jelata di negeri lain supaya tidak terpengaruh dengan dakyah umporno. Korang kat negeri lain tak bosan ke, asyik berita selangor, kedah dan kelantan. Kelantan setiap 5 tahun jadi negeri comparison. Tapi sekarang umporno dah tak berani nak compare kemajuan kelantan dan terengganu. 



    9 comments:

    1. Nati ambo buat lagu dikir paka lirik nih.

      ReplyDelete
    2. Baik punya ayat. sarkis

      ReplyDelete
    3. sebenarnya pnjg lg tu...cuma x sempat nk fikir... ;-)

      ReplyDelete
    4. oi carlos.. bagi la link.

      aku nk copy gak. hehe..

      -anon14-

      ReplyDelete
      Replies
      1. tu kn fanpages pakatan rakyat supporter. ko cr jela dlm tu.

        Delete
      2. aku dah carik dah.. xde kot. tu yang aku agak hairan tu.. ajaib!

        -anon14-

        Delete
    5. haha.. carlos kedekut link. nk aku promote blog dier la tu.. hehe..

      -anon14-

      ReplyDelete
      Replies
      1. bantu membantu sesama kita. aku lupa link. haha.. ko copy jela gmbr. letak blog ko, nanti ak tlng pomot skali.

        Delete
    6. This comment has been removed by the author.

      ReplyDelete