• Politik Terkini

    Monday, May 13, 2013

    BAN Hartanah - Harga Rumah Seri Kembangan Yang Bikin Rakyat Malaysia Jual Spender Merah

    Fuhhh, bila bercakap soal hartanah pada hari ini, yang kerja gaji bawah 3000, bolehlah nak start kutip bulu kambing, tenun banyak-banyak buat baju dan jual secara retail. Tak pun kutip tin tengah malam di bandar dan jual pada penghujung minggu. Tu pun kalau ko ada masa dan rajin nak buat. Kalau malas, sila buat sign letter dengan ayam untuk duduk sebumbung.

    Orang kat selangor di seri kembangan ni kaya-kaya yea. Harga rumah takde la besar sangat, tapi sampai 600,000 tu. Hutang bank sampai ke mampos. Kalau buat loan 35 tahun, paling sikit kena potong dalam 3 4 ribu. Betul tak, aku tak fasih sangat bab loan ni. Ko bleh refer drRumah kalau nak kira loan rumah.

    Agak-agak zaman era alaf kemajuan BN 2020, harga rumah berapa juta. Gaji rakyat ada tak minimum 5000  paling cikai.


    Info Asal : HamdanHussin

    11 comments:

    1. Pergghhh... gila la. mampos aku. dahla belajar tak habis lagi.

      ReplyDelete
    2. rumah mcm reban ayam je. harga mak datooooooookkkkkk

      ReplyDelete
    3. aku nk join venture bisnes dgn sakainah jual spender merah dan bra merah.

      ReplyDelete
    4. ehe mmg harga tu xmunasabah pd pandangan sy.sy pon biasa bab2 hartanah ni.terkejut jugak.mungkin dia ni egen tak berlesen yg nak kaut keuntungan dgn cara mudah dan menekan org lain.apa pun nasihat sy untuk pembelian sebarang hartanah elok kita pergi ke jabatan penilai hartanah untuk menilai sendiri harga hartanah tersebut sblm membeli.itu adalah langkah yg paling terbaik buat masa ni.pandangan sy sj

      ReplyDelete
      Replies
      1. mengikut pandangan ko, hrga sepatutnya berapa kt area tu?

        Delete
    5. Gila harga, mahal nk mampos. kot2 dia dh amik untung kow2 punya.

      ReplyDelete
    6. kat penang rumah 2 tingkat baru 100k je

      ReplyDelete
    7. tapi bukan kawasan hotspot ler :D

      ReplyDelete
    8. Bhai Carlos...

      Gua beli rumah kat Kemaman nih... Banglo Semi-D pada harga RM187.000.00 pada tahun 2008 .... Rumah empat bilik dan 3 bilik air.... keluasan hartanah aderlah 5000 meter persegi...

      Sekarang nih... 2013... telah dinilai pada harga RM380 ribu... dan kawasan yang gua beli nih... rental value (fully furnished house) aderlah sekitar RM4000 hingga RM4500 sebulan... sewa kepada syarikat minyak dan gas sebagai rumah eksekutif...

      Ramai jiran gua dah buat sewa... cuma gua jer taknak... hahahaha... kawasan ekslusif....

      ReplyDelete
      Replies
      1. pergghhh...masyukkk... kemaman mmg kawasan xclusive. byk kompeni besar kt situ.. aku syak dlm 5 tahun lagi mahu cecah hampir sejuta. BANK jadi pening nk lulus loan juta2

        Delete
    9. rumah cikai mcm ni rega smpai 600k? gilo ko apo...smpai bila2 pn x de sape nk beli la hahaha....

      ReplyDelete