• Politik Terkini

    Tuesday, May 28, 2013

    BAN Kemewahan - Peguam Kamal: Perbezaan Sultan Malaysia Dan Raja Dubai

    Ini adalah gambar yang ditunjukkan oleh peguam kamal dalam facebook, yang mana menyatakan raja dubai round pusing bandar luxury dubai tidak menggunakan pengiring ataupun bodyguard sepanjang jalan. Dia juga memaklumkan tidak seperti sultan di malaysia yang memerlukan bodyguard yang ramai. Tetapi, aku rasa tak semua sultan macam tu, aku respect cara sultan muhammad V yang lebih serdahana dan Raja Muda Perak.

    Sebenarnya bukan sultan je, PM sendiri pun berkerumun polis duk keliling. Malaysia kan negara aman, tiada penjenayah. Kenapa perlu sampai begitu ramai sekali. Kadang tu nak pergi dekat pun takut. Okey, back to basic sentence. "Berjiwa Hati Naluri Sanubari Rakyat"


    Info Asal : Kamal

    12 comments:

    1. sultan malaysia kn sibuk main urus bola. mesti kna ramai bodyguard. Bookie ramai sekrng maaa.

      ReplyDelete
    2. Salaam.. Tu la raja Mesia yg tak sedar diri.. Sedangkan yg kaya kat negara arab tak berlagak.. Haish..

      http://bit.ly/12UzqJV

      ReplyDelete
    3. Sultan kita maksum. mana bleh kena kritik.

      ReplyDelete
    4. Ikut ceritanya Sultan Kelantan, Terengganu, Pahang dan Johor berketurunan Nabi Muhammad SAW. Hanya Sultan Kelantan yang berjiwa rakyat dan merendah diri. Syabas Sultan Muhammad v sultan Kelantan

      ReplyDelete
      Replies
      1. mana ko tahu. ada bukti ke?

        Delete
      2. Huhhk...mengarut betula

        Delete
      3. suka suki je mengaku keturunan Nabi saw...muka tak tau malu

        Delete
    5. Setiap manusia berbeza caranya...
      Tapi kalau nak sampai nak flushkan tandas saya rasa agak melampau... tapi betul kerr?

      ReplyDelete
    6. sultan mana tu ek??

      ReplyDelete
    7. Sultan Malaysia mengabih-an boreh yo.

      ReplyDelete