• Politik Terkini

    Tuesday, May 7, 2013

    BAN Operasi #GE14 - [HOT NEWS] Beg Kertas Undi SPR Di Jumpai [Video + Gambar]

    Ini Memang betul HOT, dalam kesibukan macai umporn duk sebar racis tentang cina undi DAP, sekarang timbul isu helikopter turunkan beg plastik kertas undi. Yang tak tahan siap dengan video. So, apa lagi SPR nak siasat. Adakah racism yang cuba diterapkan adalah untuk memporak perandakan negara, selepas pelbagai bukti dijumpai.

    Mari saksikan video yang dirakam oleh saudara chinese kita. Thumb Up sebab mencari justice untuk demokrasi malaysia yang lebih adil.

    #Goncang #Goncang keluar beg ballon. #Logic


    Info Asal : PAS, Curi Malaysia

    18 comments:

    1. Confirm rakyat akan bangkit lepas ni. lepas byk perkara bangang dijumpai. SPR Shame On YOU!

      ReplyDelete
    2. Polis kt situ pn mcm tergamam. mesti duk pikir, "kenapalah aku undi BN haritu".

      ReplyDelete
    3. kasi bongkarlah...terima kaseh chinese members...u alls mmg terbaikkk...

      ReplyDelete
    4. sy nak kemukakan satu soalan kepada yg pernah bertugas dlm bilik mengundi.
      Adakah anda rasa kemungkinan salah kira di depan polling agent ???
      Kalau ya ... adakah perkara ini tidak dibetulkan di situ juga sehingga betul dan borang 14 ditandatangani oleh ketua tempat mengundi dan kedua2 polling agent ???
      Di bilik tempat mengundi inilah sebenarnya telah berlaku proses pengiraan yg paling tepat dan telus. Peluang untuk tersilap boleh dikatakan 0.00%.
      Soalan saya.. apa perlu pengiraan semula ???
      Jawapannya mudah, kerana peti undi telah ditukar samada dalam perjalanan atau di tempat penjumlahan undi. Sebab itu black out berlaku. Pernahkah selepas pengiraan semula, pertambahan undi berpihak kepada pembangkang ??? itu saya tidak pasti. Mungkin ada untuk mengaburi mata ..
      Oleh itu, untuk telus ...peti undi ini hendaklah senantiasa dapat dilihat oleh polling agent. Tp kenapa polling agent tidak dibenarkan untuk bersama dengan peti undi sehingga segala proses selesai ??? Ya .. kerana peti undi baru tentu terdapat borang 14 yg telah dimanipulasi.
      Apakah anda yakin undi awal yg disimpan selama 5 hari dengan bukan di depan mata polling agent ??? Jawapannya ada pada anda.
      PR perlu segera mengumpul maklumat di semua pusat yg berlaku penjumlahan semula...kemudian bawa perkara ini ke muka pengadilan kerana saya amat musykil dengan keputusan pru 13 ini.
      Reply

      ReplyDelete
      Replies
      1. betul tu cadangan yang bernas.

        Delete
      2. Pada pendapat, lebih elok pengiraan undi di buat di tempat undi, selepas kaunter di tutup...pegawai yang bertugas di situ bertanggongjawab sepenuhnya hingga habis kiraan undi...jadi, di situ kita tahu tempat mengundi memperolehi brapa undi untuk tiap2 kawasan, di verified. Lepas itu baru di bawa berkas2 undi di tempat pengumpulan kertas undi di semua kawasan untuk dun atau pr.

        Delete
    5. Aku tak nak hidup dalam PENIPUAN atas PENIPUAN atas PENIPUAN sepanjang 5 tahun ke hadapan ni... mohon KASI BONGKARLAH!! INI KALI JUGA KASI BONGKARLAH...

      ReplyDelete
    6. cepat...pastikan "mubarak malaysia" nie ditumbangkan....dan seterusnyer dipenjarakan...he he he he he he he he

      ReplyDelete
    7. undi semula adalah undi tipu. sebagai counting agent, kita ( counting agent dan ketua tempat mengundi )telah semak dan turunkan tandatangan pada borang 14.

      pasal apa nak kira semula???

      TIPU PUNYA SPR !!!

      KHAK TUIII !!!

      ReplyDelete
    8. Walaupun ada bukti begini, tak percaya pemimpin PR akan bertindak, paling lebih mereka hanya mampu bising di media sosil n ceramah, lepas tu senyap, tunggu PRU akan datang untuk ditipu lagi dan lagi sampai kiamat...owh lemahnya pemimpin PR, BODOH juga

      ReplyDelete
      Replies
      1. kan dlm proses bantahan sekarang.sama2 turun selangor. paling aku tak sangka adalah titiwangsa. aku syak kt sana byk bangla telah disalurkan.

        Delete
    9. lepas tipu nak ajak racist pulakkk. Aduh lemah betui Malaysia. Selamat Malaysia.

      ReplyDelete
    10. Kalau benarlah penipuan ini dilakukan oleh spr, MEMANG WAJAR SI PENGERUSI DAN TIMBALANNYA DI HUKUM GANTUNG SAMPAI MATI KERANA MENIPU JUTAAN UMMAT MANUSIA DI mALAYSIA INI.

      ReplyDelete
    11. sekarng puak bangang tu duk tabur racism. suh benci cina. bodoh kalau ada melayu yg sokong!

      ReplyDelete
    12. Betul tu,tuhan bagi kita akal boleh menilai yg hak dan yg batil apa yg kita lihat skrg mereka kaum yg bukan islamlah yg banyak membantu islam bukan nya umno.

      ReplyDelete
    13. Suh Agung takeover terus la Malaysia ni, kite duk dalam ksultanan terus mcm Brunei.

      ReplyDelete