• Politik Terkini

    Tuesday, May 14, 2013

    BAN Politik - Dr Agus Bidas Kenyataan Bekas Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang

    Lantang bersuara di malaysia kadangkala boleh mengundang padag, sebab orang melayu popular dengan hasad dengki dan sikap bodoh sombong tak boleh ditegur. Orang lain semua salah, diri sendiri je betul. Nak lucutkan taraf kewarganegaraan seseorang, apa dia ingat senang macam goreng pisang ke. Macam tu ke statement daripada seorang bekas timbalan menteri. Kalau yang keluarkan kenyataan tu, samdol budak tadika takpe. Sebab belum khatam lagi perundangan.

    Apa aku nampak, BN masih berada pada takuk pemikiran era zaman perang jepun. Balas dendam dan membuat kenyataan mengugut. Ajak debat, ajak berdiskusi. Macam-macam alasan yang dikeluarkan. Oh Malaysia ku. Bikin aku period pagi-pagi dengan kebangangan manusia.


    Info Asal : Mohammad Agus

    6 comments:

    1. BN = Barisan Noob.. Sebab tu statemnt bodoh je sentiasa keluar dari mulut longkang Macai

      ReplyDelete
    2. Patut dia dilucutkan warganegara, masa jadi timb. menteri pinang. apa dia buat pada melayu kat seberang prai? melayu penang tak terbela. apa dia buat. sekarang nk salahkan cina dan salahkan anwar. mcm pundek!

      ReplyDelete
    3. walaupun agus ni bagitau dia tak berat sebelah. tapi statemnt dia seolah byk menyokong pembangkang. apapun, memang statement yg dikeluarkan tepat dan orang muda lebih memahami.

      ReplyDelete
    4. harap pimpinan BN yg cerdik sikit tu p smash kepala orang2 macam ni
      mana tau kot2 dia buleh berpikir dgn lebih rasional

      ReplyDelete
      Replies
      1. masalah BN sekarang, bukan sebab parti tu lapuk tapi dipimpin oleh melayu yang bebal. ketandusan idea dan tersangat kolot pemikiran. Harap najib buat perubahan besar-besaran. Dengar dan ambil iktibar apa yang dinyatakan PKR dan PAS

        Delete
    5. bil;a otak letak kt lutut..tu yg jd cm tu

      ReplyDelete