• Politik Terkini

    Thursday, May 30, 2013

    BAN RumahKreatif - Lelaki Susah Cipta Rumah Buluh Plastik Mudah Alih Tanpa Pinjaman Loan

    Seorang jejaka yang tidak terpilih menjadi kulit muka majalah maskulin iaitu Liu Lingchou telah membuat satu anjakan paradigma transformasi yang mengalahkan najib razak. Tanpa bantuan pinjaman ah long ataupun bank keparat zionis israel, Liu menggunakan kebijaksaan otaknya mencipta rumah mudah alih menggunakan buluh dan plastic saja.

    Dengan berat rumah dalam lingkungan 60kg, Liu boleh berpindah randah sesuka hati selagi tidak diusir oleh sesiapa. Itulah realiti hidup, bila terlalu kaya, rumah besar ibarat dah tak mampos.


    Info Asal : Izi

    11 comments:

    1. kat sana kerajaan tak amik tahu ke. Cina kat malaysia patut berterima kasih pada BN, sebab bg mereka projek dan sekarang mereka kaya. Siapa yg bagi projek. melayu le. Bodo punya melayu

      ReplyDelete
    2. Mohon cina amik anwar ibrahim jadi PM. nanti anwar buat semua rakyat china jadi kaya raya, tiada yg susah.

      ReplyDelete
    3. mmg kreatif.apa nk buat desakan hidup...mmm :(

      ReplyDelete
    4. ade org , rumah besar cukup complete perabot tapi komplen x cukup la miskin la . tapi lelaki nmpk happy dgn apa yg dia ada dan usaha untuk teruskan idup, sesungguhnya dia lagi "kaya" dr org org yg asyik merungut :)

      ReplyDelete
      Replies
      1. betul tu. semakin kaya, sebenar semakin tidak happy. suka semasa shopping saja, tapi kehidupan tidak terlalu happy. asyik risaukan pasal duit.

        Delete
    5. sebenarnya yg kaya dan masih merungut inilah yg ikhlas mahu melihat perubahan ke arah malaysia yg lebih makmur kerana mereka tidak hanya memikirkan diri sendiri, sebaliknya sentiasa mengharap orang lain juga mampu untuk menikmati kehidupan yg lebih selesa.

      ReplyDelete
      Replies
      1. ape yg ko melalut. ni mesti kaki ampu BN

        Delete
      2. kaki penjilat tegar cap dacing kati...

        Delete
      3. mohon yg kaya dan merungut derma sejuta kat saya . nak idup selesa jugak

        Delete
    6. Subhanallah.. dalam "miskin" pasti ada "kekayaan" tp dalam "kemewahan" belum pasti ada "kekayaan"

      ReplyDelete
    7. This comment has been removed by a blog administrator.

      ReplyDelete