• Politik Terkini

    Saturday, June 15, 2013

    BAN HargaNaik - Harga Baru Tambang Bus Sani, Transnasional Dan Plusliner Edisi Tahniah BN

    Jutaan terima kasih kepada pemimpin negara yang terbaru kerana menghadiahkan kepada rakyat satu kenaikan harga yang sungguh kompetitif dan menguntungkan syarikat bus untuk memastikan tayar bus tidak bocor, bus tidak parking diatas bukit nun tinggi dan syarikat bus dapat menggantikan kerusi bus kepada kerusi yang lebih sofa dan besar.

    Itulah fenomena 5 tahun sekali selepas pilihanraya dan hari raya. Aku rasa alasan kali ini sebab kenaikan kos selenggara tayar, takpun kos gaji driver meningkat, tak pun kos bayar sewa lampu meningkat. Dan bermacam lagi lah. Pada mereka yang tidak bercukupan duit untuk membeli tiket, mohon +Najib Razak buat satu acara balik beraya secara berbasikal beramai-ramai. Mesti ramai yang join. Naik ke, turun ke, tetap beli sebab nak balik beraya. Nasib baik aku berbasikal je nak pulang beraya. 


    12 comments:

    1. baik punyerrr perli. hahahaha.

      ReplyDelete
    2. Terima Kasih ROSMAH MANSUR. SAYANG MAMA!

      ReplyDelete
    3. ni harga naik firefly maswin ke apa ni....motherrrfucker btul ar

      ReplyDelete
    4. Hadiah buat kami....terima kasih orang Melayu!

      ReplyDelete
    5. Tak pe... duit BRIM masih banyak... yang first Najib beri pun masih tak habis lagi.... cukuplah untuk 7 keturunan.

      ReplyDelete
    6. alhamdulillah tiket balik kole lipis tak naik..hikhuk

      ReplyDelete
    7. kroni dikayakan, rakyat dibodohkan. TERIMA KASIH RAKYAT MALAYSIA KERANA MEMILIH KERAJAAN MENJAGA KRONI!

      ReplyDelete
    8. kita kena sokong kerajaan dalam hal ini, kalau kerajaan susah Rosmah pun akan turut susah..dan aku tidak akan biarkan idola aku tu dari segala kesusahan dan kesulitan..cadangan aku naikkan lagi sehingga 100%..amcam bangang x cadangan aku..kihkihkih

      ReplyDelete
      Replies
      1. cadangan ko mmg bernas. nak bisjut?

        Delete
    9. terima kasih KERAjaan...terima kasih UMNO...terima kasih pengundi2 BN.. betapa untungnya jadi rakyat Malaysia...akujanji yg telah ditunaikan...terharunya...rasa macam nak puasa sunat kesyukuran..

      ReplyDelete