• Politik Terkini

    Wednesday, June 19, 2013

    BAN Hottest - Tempat Yang Paling Hot Hot Hottest Heat Dalam Dunia. Awwwww

    Danakil, dan itulah nama tempat tersebut. Terletak di Ethiopia's Danakil desert. Danakil adalah tempat yang tiada sebarang makhluk hidup yang hidup disana. Yang ada hanyalah ketulan garam mineral yang sangat berguna dan dikutip untuk dijual. Garam disana diibaratkan ketulan emas yang berharga. Dengan suhu yang mencecah 95 degreess fehrenheit dan tekanan 385 dibawah paras laut, Danakil menjadi tempat yang paling hot di dunia. Mereka yang kesana untuk mengambil garam, perlulah menyediakan air yang secukupnya dan penggunaan unta masih digunakan mengangkut garam.

    Kat sini dah panas, NERAKA lagi panas!


    Info Asal : BS

    9 comments:

    1. pernah masuk skali dlm tv. mmg tmpt ni panas. garam tu lebih bernilai dari gold.

      ReplyDelete
    2. Sebagai pengajaran dan renungan bagi mereka yang beriman. Dalam kepanasannya masih ada rezeki buat manusia di sana. Maha Suci Allah sebaik-baik pemberi rezeki.

      ReplyDelete
    3. nak minum air pun susah kt sini.

      ReplyDelete
    4. sesungguh allah tidak akan mengzalimi umatnya.

      ReplyDelete
    5. absurd! pix macam dalam cerita sci - fi. SubhanAllah.

      ReplyDelete
    6. pic no 2 macam dekat planet lain dah rupanya -..-

      ReplyDelete