• Politik Terkini

    Friday, June 7, 2013

    BAN KeretaLama - Kereta Seksi Melangkau 100 Tahun Zaman (16 Gambar)

    The sexiest car era sebelum jepun serang malaysia dan era selepas jepun pulang ke tanah air. Masa tu orang melayu masih sibuk mengamalkan ajaran sopan santun melayu dan gaya persembahan bahasa melayu yang sangat santun.

    Malaysia juga tidak ketinggalan dengan sexiest car versi pertama yang menjadi kutukan dan kegilaan remaja dan orang tua sekarang.

    The Miura was one of the first cars Lamborghini built to rival Ferrari
    Maseriti 3500GT
    Pontiac
    Ferrari Dina 206
    Jaguar C-Type
    Porsche 550
    Cadillac Eldorado Brougham
    Mercedes Benz 540k
    Ford Thunderbird
    Shelby Daytona
    Morgan Aero Max
    Porsche 90
    Shelby 
    Chevrolet Camaro Z28
    Mercedes Benz 300SL
    Proton Saga 

    9 comments:

    1. yg last sekali patut mahathir pakai buat koleksi.

      ReplyDelete
    2. jam jilaka, last sekali haha2 beri free kat menteri2 malaysia untuk koleksi pun diorg buang haha2 x layak koleksi

      ReplyDelete
      Replies
      1. butoh hang! tu kereta inspirasi tun mahathir. kalau takde kereta tu, POTONG xpopular sekarang.

        Mohon najib suruh semua menteri tukar kepada POTONG SAGA

        Delete
    3. keto veteran camni kalu masuk mesia, insuran mau dokek rm1000. Keto dah lobih limo boleh taun dah nak kena caj loading bagai. Duk muzium sonangggg hehehe (^_^)

      ReplyDelete
      Replies
      1. undang2 kerajaan langit mana den pokai ni?

        Delete
    4. yg last tu wa nak tapi...
      bukan yg ade roda tapi yg ade kaki tu...

      ReplyDelete
    5. Morgan Aero Max = bat mobile? =D

      ReplyDelete