• Politik Terkini

    Tuesday, July 30, 2013

    BAN HinaIslam - Video 1 Hari Di Hari Raya Versi Anjing Anjing

    Aku tak tau apa motif mamat ni buat video semata-mata nak cakap jangan rasis. Dan kenapa anjin dijadikan bahan sebagai menyatakan jangan memilih bulu dalam menyambut hari raya. Dan terdapat babak yang menunjukkan dia membasuh kaki anjing and then video membasuh kaki ketika berwuduk. Selepas tu, mengelap muka sendiri selepas berwuduk then mengelap muka anjing. Aku ada terbaca satu info yang menyatakan mamat ni islam. Dan secara terangan promote blognya cekap.org.

    Ada sumber menyatakan blog tersebut telah ditutup dan diganti dengan anjingcekap.blogspot.com. Tak faham aku dengan kebengongan manusia yang semakin menjadi-jadi.

    12 comments:

    1. nanti kena tibai baru diam mamat ni.

      ReplyDelete
    2. nampak sgt menghina islam. sebab islam mengharamkan anjing. mmg la boleh samak semua. yang nk tunjuk keharmonian guna anjing tu apa motif. bangang

      ReplyDelete
    3. Gila ke ape orang ni? Dah ambil wudhuk lepas tu pegang anjing! Bila mase dia basuh tangannya dengan air tanah????????????????????????????????????

      ReplyDelete
    4. Aku dulu pernah tegur pasal ucapan selamat berbuka puasa oleh alvivi. Bg aku sama mcm kes alvivi, diaorang ni sj buat mcm tu sbb suka tgk umat Islam marah. Dan ini membuktikan dakwaan mereka bahawa umat Islam x matang, sensitif, cepat mengamuk dan ganas.

      Bila aku point out kt mereka yg butthurt diaorg tuduh aku menghina umat Islam, kafir dll. Oh well, x guna tegur org yg pemikiran cetek. Ckp pasal agama je semua hilang akal. Emo semacam.

      Percayalah, video ni akan hot kt fb dan blog. Ramaila meleis yg share utk sebarkan benda2 x baik ni. Padahal benda2 buruk mcm ni x payah share, tp saja nak tolong sebarkan penghinaan (skrg sapa hina siapa?). Lepas tu masing2 caci maki, ugut bunuh bagai. Sekali lagi terbukti umat Islam memang x matang dan ganas.

      ReplyDelete
      Replies
      1. haaaaa.....aku suka respon hg!

        Delete
      2. share ada sebab, satu nk suh pemerintah amik tindakan dan memberi amaran pada sesiapa yg cuba kutuk. bkn umat islam ganas, tapi mempertahankan islam tu adalah wajib. sampai kutuk nabi, hina allah. xkan nak berlembut lagi. Berlembut pun ada had.

        Delete
      3. Mula2 org yg nk share pun kena pk jugak. Betul ke sesuatu perkara tu hina Islam? Contoh, video ni la... Tang mana hina tu? Ayat quran mana ckp anjing haram? Apsal mazhab sunni lain spt maliki (x pyh samak kalau sentuh anjing) xde masalah pun dgn anjing? Kalau diaorg xde masalah, apa kena mengena anjing dgn hina Islam?

        Lagi satu, yg diaorg ni share bukan nk soh pemerintah. Saja bikin panas. Yg share tu bodoh agama, yg kutuk sampai nak bunuh2 tu bangang. Jadilah meleis muslim yg cuma tahu mengamuk tapi takde otak. Semua benda sensitif.

        Pertahankan Islam konon. Tapi ilmu takde. Org hasut sikit dh melenting. Dgn alasan mempertahankan Islam, muslim dah menganaiya ramai org x bersalah. Baguslah, semoga mereka mendapat 'pahala'

        Delete
      4. kt malaysia pakai mazhab shafie dan ramai gunapakai mazhab tu. dh tau annjing tu sensitif dgn masyarakat islam dimalaysia. org pertikai kenapa dia buat video menggunakan anjing. kenapa tak pakai kucing. takde la org melayu nk melenting.

        dia bukan hina islam dgn mengutuk. tapi perbuatan dia tu. dah tau kt malaysia sensitif isu mcm ni. apa motif dia promote dgn anjing.

        Delete
      5. walau apapun hukumnya~
        semua perbuatan balik pada niat~ apa niat uploader video ? susah tentu nak menaikkan kemarahan, maka itulah dapatnya.............

        Delete
      6. menteri wa ckp, lu xpuashati. lu keluar malaysia la.

        Delete
    5. Ni jenis yg ms kecik2 dulu xnk mamp......s

      ReplyDelete