• Politik Terkini

    Tuesday, July 2, 2013

    BAN Politik - Tiada Lagi Exam Pendidikan Islam Di Sekolah ? DAMN !

    Biar betul takde exam pendidikan islam. Remaja sekarang sangat fasih dalam beragama kot, banyak baca facebook, buat fatwa sendiri dalam facebook. Ke macam mana. Yang aku tengok, ramai yang membangangkan diri jadi ustaz 3 suku je dalam facebook. Walaupun ada yang betul ustaz memberi pandangan dalam fb, tapi masih ada golongan ortodok bangang melawan. Now, xperlu exam dah. Aku rasa, 2020 malaysia akan mengeluarkan ustaz ustazah teramai didunia.

    Dulu tulisan jawi dimansuhkan, sekarang exam pendidikan islam. Lagi 20 tahun apa yang akan dimansuhkan. Oh Malaysia.


    Info Asal : KingJason

    10 comments:

    1. sah jahanam habis anak bangsa lepas ni. haram jadah!

      ReplyDelete
    2. Terima kasih pengundi BN. anda memang memperjuangkan islam.

      ReplyDelete
    3. apa nk jadi dgn malaysia. nanti pelajar xkn serius dlm bab agama. mereka akan lebih fokus pada matapelajaran duniawi. bijak betul perancangan yahudi ni.

      ReplyDelete
    4. dammmmn KPM whaddahell are you thinking?? why do you even consider it? just ignore je ibubapa zaman skang yg prefer anak2 dorang melingkup x reti baca doa utk sedekahkan kat dorang bila dorang dah arwah nnt, jangan layan sgt meroyan depa tu, teruskan sistem pendidikan islam n ilmu fardu-ain mcm biasa... apa nak jadi la manusia skang, kawin reti beranak pandai, tapi bab didikan agama nak abaikan, tak nak enforce dlm pendidikan anak2... dahell is this???

      ReplyDelete
      Replies
      1. Jangan lepas ni pengajian bible dimasukkn sudah.

        Delete
    5. bersangka baik....husnu zon....surat ini hanya khayalan puak bN yg tak akan jadi realiti...amin

      ReplyDelete
    6. so penyokok kuat BN no komen kaa?? ari tu manjang lim kit siang dia org nak doa kan kah kah kah2

      ReplyDelete
    7. akan dtg exam bahasa malaysia di gugurkan kot, sebb buang masa blajar bahasa melayu, kata menteri diorg hahaha3 bukan tp AKAN DATANG

      ReplyDelete
    8. lepas ni boleh la buat subjek hiburan di mana examnya student wajib dapat A, kalau bawah dari tu fail.

      ReplyDelete
    9. Senang je nak bagi mak pak terpaksa menerima mata pelajaran ni.

      Majlis Agama Negeri-Negeri Melayu mewajibkan PELAJAR ISLAM YANG TIDAK LULUS/TIDAK AMBIL MATA PELAJARAN AGAMA ISLAM KALAU NAK KAHWIN NANTI PEPERIKSAANNYA LEBIH SUSAH DARI SILIBUS MASA DI SEKOLAH DULU SEBAB PERLU JAWAB DI DALAM JAWI, WAJIB HAFAL SURAH AL BAQARAH TANPA KESALAHAN TAJWID, JADI IMAM UNTUK 50 SOLAT FARDU.... PALING UTAMA PERLU HADIR TAZKIRAH SEMASA SOLAT TERAWIH DI PAHANG SEMASA BULAN RAMADHAN.

      komfirm mak bapak setuju pelajaran agama di sekolah malah siap hantar tuisyen lagi.

      * Syarat yang last paling berat.

      ReplyDelete