• Politik Terkini

    Wednesday, August 28, 2013

    BAN Politik - Idealogi Kelaut Dalam Tong Sampah. Pui Pui !

    Politik oh Politfag. Sekarang ni slow skit pasal politik BN dan PR ni. Masing-masing duk sibuk dalam parlimen. Banyak petisyen pun dah kelaut. Duit dah masuk pada kerajaan balik. Buat petisyen sana sini, rugi sana sini. Yang paling butthurt hari ni, berita pasai sungai kat kedah. Ape punya dangkal pemikiran yahudi ortodok mana la mereka pakai. Tutup sungai. Hebat betul.

    Golongan ostaz pula duk pening pasal syria dan mesir. Arab saudi selamba jer duk bizi nak handle haji. Pi mai Pi Mai, Hotel hilton di Mekah bakal penuh. Syiah di malaysia habis duk listing untuk tangkap. Lepas tangkap apa nak buat. Ceramah agama sikit-sikit? Isu sosial rakyat, di mulai dengan konsert metalicca. Tahun depan pandai la semua rakyat malaysia mengaji quran.

    Kluk klek kluk klek, bukak maybank2u, bukak cimbclick dan apa jenis online transaction. Bayaq ptptn woi. Nantikan ada jerat tengkuk hang. Nanti 5 tahun lagi, baru keluar manifesto baru. Ptptn percuma. Harga ayam naik, ikan naik, beras naik. Nasi tahun ni 5 hinggit sepinggan. Elaun kerajaan dah naik, harga rumah always win dalam kenaikan. Yuran nak uniturn, universiti pun naik. Tapi kalau hangpa nak pi pusat serenti, takdak kena bayar yuran. Silap-silap makan minum ditanggung. Yang pasti takkan jadi macam guantanamo. Penjenayah ni masa depan negara kot. Pinjaman PTPTN ada naik tak? Ker tahun ni naik lebih 10%?

    Pandai hangpa pilih kerajaan naa. 


    Apa pun, ubi keladi takkan jadi ubi keledek. Aku ada dengar ura-ura soksek dalam facebook. Rumah Mesra Rakyat macam gambar kat atas ni kalau korang nak print, right klik kat gambar then print je. Boleh apply kat spnb.com.my. Janji korang ada tanah. Details skit-skit macam kat bawah ni :

    1. Wajib ada tanah sendiri
    2. Pergi SPNB
    3. Ambil borang dan isi.
    4. Apply kat SPNB nak design ni.

    Harga - rm60k
    Subsidi kerajaan - rm20k
    Yang perlu dibayar - rm40k
    Kalau buat loan 20 tahun - rm150 bulan2


    9 comments:

    1. rumah tu utk org BN ke PR

      ReplyDelete
      Replies
      1. Bn saja, yg sokong pembangkang wat pa nak sibuk2, puihh


        p/s: lulz

        Delete
      2. haha,..xkn lah mcm tuh, ngee...
        Lol..

        Delete
    2. woit...ptptn msih hutang...ni nak buat rumah lagi??? seumur hidup la berhutang dgn bn...

      ReplyDelete
      Replies
      1. saper suh ko berhutang? Jadilah kroni, baru kaya. mesti ko sokong PAS kan?

        Delete
      2. selamanya BN.

        Delete
    3. BN - beri nikmat, masya Allah.....syirik secara tidak sedar.....

      ReplyDelete
      Replies
      1. BN - Barang Naik. Terutamanya harga minyak yg sentiasa win utk naik!

        Delete