• Politik Terkini

    Tuesday, August 20, 2013

    BAN Politik - Ustaz Wan Ji : 2030 Tiada Lagi Sultan !

    Aku dapat info ni pun dari amenoworld and aku try dengar apa yang diucapkan oleh wan ji ni. aku sendiri pun tak kenal siapa ustaz ni. Yang pasti mesti lepas ni akan lebih popular dari bobo. Menurut info juga ada desas desus report polis telah dibuat atas sebab menyatakan sultan = babi. Tu tulisan merah yang dibuat dalam video tu.

    Setahu aku, gerakan freemason sememangnya mahu menghapuskan sultan. Aku tak kata wan ji ni freemason. Bagaimana kewujudan sultan ni dan dari mana asalnya perkataan sultan, korang google jelah sendiri. Aku tulis nantikan tersalah tafsir. Penat aku nak explain.

    17 comments:

    1. sape la yg pedajal. kn dia dh bagitau jgn tunjuk.

      ReplyDelete
    2. ustaz ke mcm ni? LOL

      ReplyDelete
    3. manusia tidak pernah berpuashati. sebab tu semakin maju, semakin bodoh pemikiran manusia.

      ReplyDelete
    4. ustaz sosialis yang malang.. moga diberi petunjuk

      ReplyDelete
      Replies
      1. sosiolis ke mamat tu?

        Delete
      2. suka sangat kita melabel. korang lepaklah dulu dengan wan ji. sekolah pemikiran asy syatibi selalu buat open dialog di ss 7 shah alam. muslim, non muslim, apa saja ideologi boleh datang untuk mendengar, memberi pandangan atau mengkritik. sudah-sudahlah jadi melayu yang hanya tahu cop dahi orang.

        Delete
    5. sekolah pemikiran asy syatibi..pesal lah korang upload video ni?
      jiwa feudal dalam masyarakat malaysia mudah butthurt bila di ulas feudalisme nih. tak pasal-pasal wan ji kedalam nanti.

      ReplyDelete
    6. firasat aku mengatakan muka dia ni akan masuk berita kat tv, kena tahan dgn polis...

      ReplyDelete
      Replies
      1. x perlu firasat pun org lain bleh tahu kalo dh ada yg log report. lol

        Delete
      2. x semestinyer, ade je berlambak log report tp x kne tahan pun. lol

        Delete
    7. tu cuma satu teori..
      kalau bijak balas la guna Ilmu yg berhikmah,
      bkn setakat nk menyalak tp xtahu apa yg digonggong!
      rilex brother..brother rilexlah...

      ReplyDelete
    8. kipas sat..panas ler...

      ReplyDelete