• Politik Terkini

    Wednesday, September 11, 2013

    BAN Politik - Otak Bijaksana, Mulut Berbisa. Rakyat Suka

    Kata-kata seorang menteri, aku rasa nak buat koleksi je. Sebab tu aku post. Sebab terlalu menarik dan ramai pulak rakyat malaysia yang berbilang kaum ni sayang menyayang. Harga barang naik, takpe nanti kerajaan tau la apa dia nak buat. Hutang negara bertambah, takpe tu untuk pembangunan negara. Hospital untuk rakyat, sekolah untuk rakyat. Rakyat perlu faham tu semua. Keuntungan negara? Pun digunakan untuk pembangunan rakyat. Dahtu, kalau duit hutang + duit keuntungan = defisit. Itulah sebenarnya matematik politik. Hang pa tau


    Info Asak : Facebook

    10 comments:

    1. bijak sungguh menteri aku ni.

      ReplyDelete
    2. yang suka tu macai umporno je

      ReplyDelete
    3. Aii... Berapa banyak jangan daa.

      ReplyDelete
    4. selagi boleh kata JANGAN. selagi tula umno akan berdalih

      ReplyDelete
    5. susah mau ckp..
      agaknya kenapa dijepun kbnykn penduduk tanam sayur sndiri ye??
      politik oh politik!

      ReplyDelete
    6. setakat nak komen tapi langsung takde idea untuk memperbaiki keadaan serupalah macam orang2 biasa yang kalau boleh guna air liur tapi nak jadi kaya raya....berfikirlah sikit tentang sesuatu isu itu secra lebih terbuka dari menunggu untuk membantai apa saja idea dari pihak yang bertanggungjawab...ingat semua bukan senang nak jadi pemimpin...kalau setakat otak macam puak pembangkang yang hanya tau bangkang apa saja maka memang pi mai pi mai dok tang tu saja la.....

      ReplyDelete
      Replies
      1. kah kah kah. nampak sgt jumud pemikiran ko. kalau takleh kena komen kena kondem. JANGAN JADI MENTERI. kalau rasa susah, JANGAN JADI MENTERI. MACAI MACAI

        Delete
    7. This comment has been removed by a blog administrator.

      ReplyDelete
    8. This comment has been removed by a blog administrator.

      ReplyDelete