• Politik Terkini

    Wednesday, October 30, 2013

    BAN Bala - Syarikat Security PakGuard Pembunuh Masih Beroperasi?

    Damnnnn it!!! ape kes syarikat ni masih operate. Dahla wakil dari syarikat takde buat press statement mintak maaf or bagi saguhati kat mangsa. Ambil pulak pekerja indon, IC takleh pakai. Kalau betul syarikat ni masih beroperasi, how menteri kita nak jawab. Ia membabitkan keselamatan rakyat malaysia. Sorang dah kena bedil.

    Semakin maju negara, sampaikan perlu dikawal oleh pendatang asing! Nasib baik polis or tentera takde rekrut pendatang asing. Tapi satu aku heran, bukan ke nak bawa weapon ni kena ada lesen, so semua pak guard kat malaysia yg pegang weapon ni konfem ke ada license?

    Nama Syarikat tersebut kemudiannya telah didedahkan oleh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

    Hingga kehari terakhir tempoh rayuan diberikan, Prima Secuirity tidak mengemukakan sebarang rayuan terhadap tindakan Kementerian Dalam Negeri itu.

    Zahid juga dilaporkan berkata "Kita mengambil tindakan membatalkan lesen syarikat itu kerana berdasarkan rekod, syarikat terbabit sudah mempunyai dua kesalahan sejak ditubuhkan".

    Bagaimanapun... Syarikat terbabit yang dikatakan telah dibatalkan lesennya oleh Menteri Dalam Negeri kerana gagal mengemukakan rayuan..

    Dibatalkan lesen kerana gagal mematuhi syarat dan peraturan pengendalian serta pengurusan agensi persendirian menurut Timbalan Ketua Setiausaha Kanan (Keselamatan) KDN Datuk Alwi Ibrahim.. didapati masih beroperasi seperti biasa...

    Malah menurut jurucakap AmBank, syarikat kawalan keselamatan itu masih diberikan kebenaran untuk meneruskan perkhidmatan kerana syarikat terbabit hanya diberi surat tunjuk sebab bukannya dibatalkan lesen sepertimana yang dinyatakan oleh Zahid Hamidi.



    Info Asal : DariAnakSungaiDerhaka

    5 comments:

    1. biasala malaysia. kalau bab umngok je cepat buat tindakan.

      ReplyDelete
    2. Macam mna nk tangkap kalau smua tu kroni BN

      ReplyDelete
    3. tak kena kt anak bini depa, depa buat dono je.

      ReplyDelete
    4. duit mngatasi sgalanya.... even nyawa mnusia...

      ReplyDelete