• Politik Terkini

    Wednesday, October 2, 2013

    BAN Budus - Laporan Audit:Pembaziran Kementerian Kesihatan Malaysia

    Kempen yang tidak masuk akal, kat hospital ni takde unit khas IT ke. Heran aku, sampaikan beratus ribu nak promosi. Tu baru masuk kos promote je pun. setakat promote di facebook dan twitter. Aku rasa nk buat promotion tu xsusah pun. Ada akaun paypal, dah beresss. Semua boleh buat sendiri.

    Siapa yang perlu dipersalahkan.

    • Kos kempen 'Tak Nak Merokok' dibuat oleh sebuah syarikat melibatkan akaun Facebook bernilai RM199,068 bagi tempoh Julai hingga Disember 2011 dengan bilangan 100,000 'like/fans'
    • Kempen 'Intervensi Penyakit Tidak Berjangkit', ia dilakukan melalui akaun Facebook dan Twitter oleh syarikat lain berjumlah RM120,500
    • "Selepas kontrak tamat didapati kandungan dalam laman sosial tidak dikemas kini KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia)," 
    • Poster dan risalah di mana karya seni yang siap disediakan secara dalaman dan cetakan dibuat syarikat percetakan mengandungi beberapa kesilapan laras bahasa dan ejaan melibatkan kos melebihi RM31,200.
    • Penggunaan bait perkataan 'KE ARAH ELIMINASI TRANSMISI VERTIKAL' pada papan iklan kempen HIV/Aids di sebuah klinik kesihatan di Kelantan memaparkan mesej yang sukar difahami masyarakat setempat

    Info Asal : SinarHarian

    9 comments:

    1. kenapa permata tak di audit?

      ReplyDelete
    2. malaysia kn negara rasuah terendah. kata shahidan. kata shahidan. kata shahidan. Tapi statistik menyatakan rasuah tertinggi. oh menteri malaysia

      ReplyDelete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      ReplyDelete
      Replies
      1. eh...ni kenapa kena delete??

        Delete
      2. mesti dia kutuk PR kaw kaw. tu admin butthurt. hahahaa

        Delete
    4. This comment has been removed by a blog administrator.

      ReplyDelete