• Politik Terkini

  Tuesday, October 1, 2013

  BAN Seks - Onani Hyper, Telur Zakar Pecah

  Aku bawakan satu isu soal jawab yang bolek dikatakan menarik dan untuk panduan semua lelaki kat luar sana. Yang suka onani. Tambah lagi zaman sekarang yang mana porno boleh ditonton secara mudah melalui smartphone.

  Onani a.k.a melancap, semua orang tau membawa penyakit berpanjangan daripada syok sementara. Tak sampai sejam pun ko syok. Tapi bila kena penyakit, mau merana lebih sejam.


  Doktor, apa yang membuat buah zakar boleh pecah? Buah zakar saya pecah sebelah (dulu saya sering onani). Tapi baru ketahui pecah kira-kira setengah tahun yang lalu.

  Yang ingin saya tanyakan adalah apa zakar yang pecah boleh normal kembali? Dengan cara bagaimana? Dan apakah akan mempengaruhi kesuburan atau tidak? Memandangkan 2 bulan lagi saya akan berkahwin. Satu lagi, apakah benar laki-laki yang pakai seluar dalam ketat boleh membuat sperma tidak subur aka mandul? Mohon jawabannya Doktor, Terimakasih.

  Jawapan

  Masih belum jelas apa yang anda maksudkan dengan ‘buah zakar pecah’. Dalam perspektif perubatan yang boleh terjadi adalah buah zakar yang meradang (orchitis), buah zakar yang membesar (hypertrofi testis) kerana tumor atau akibat hernia scrotalis, buah zakar yang mengecil (atrofi testis atau micro testis). Buah zakar yang pecah, dalam pengertian terkoyak, terjadi akibat luka tusukan atau kecederaan ringan disebabkan kemalangan.


  Kesuburan lelaki bergantung pada jumlah, bentuk dan motiliti (pergerakan) sel spermatozoa. Walaupun berlaku ganjil bentuk buah zakar anda, bila jumlah, bentuk, motiliti spermatozoa anda masih normal, dan sel telur calon isteri anda baik, tetap akan menyuburkan kehamilan.

  Seluar dalam terlampau ketat, mandi sauna terlampau lama, mencetuskan risiko suhu tinggi yang tidak selesa untuk kesuburan spermatozoa lelaki

  Info Asal : Best

  5 comments:

  1. aku selalu melancap. dulu la. tapi sekarang dh slow.

   ReplyDelete
  2. tula. suh kawin awl xnk. dhtu duk melancap je reti

   ReplyDelete
  3. aku tlg lancapkan la.....

   ReplyDelete
  4. Yg indah dan enak biasanya lambat bersabarla hehe

   ReplyDelete