• Politik Terkini

    Sunday, October 20, 2013

    BAN Sosial - Hutang Bank VS Perikemanusiaan Sejagat

    Nak bantu, diri sendiri kena tanggung hutang. Beli pulak rumah lelong. Si pembeli taknak bayar hutang dgn bank, then bank lelong. Time tuan rumah baru nak pi duduk, alahai kena bersandiwara kasih kekasih perikemanusiaan. Ikut kefahaman aku dalam video ni dia bagitau dah setahun dia bagi duduk. Now dia nak amik la rumah tu.

    Tapi kesian jugak dgn anak kecik untie tu. Apesalah kalau tuan rumah baru tu tolong carikn rumah baru untuk untie ni. Then dia pindah kat situ. Oh rumit rumit. Kalau buat style hati kering nantikan kesian kat anak kecik tu.

    So, pada pembeli rumah lelong, kalau korang nak beli rumah tu kena beware and tengok keadaan rumah tu macam mana. Jangan main sapu je. Kalau kena gangster duk kat situ. Tak pasal2 bergaduh besar. Harga rumah semakin naik dan terus naik. Tekanan demi tekanan hidup bakal menyusur untuk generasi baru. Yang memerintah negara masih kekal ditakuk lama. Gaya pemikiran orang sama, teknik copy paste sama.

    6 comments:

    1. yg untie ni nk mrh2 apesal. kalau kna halau, tak ke lg susah. nanti mesti salahkn kerajaan.

      ReplyDelete
    2. mcm mana sinopsis cerita ni sebenar. yg pegawai kerajaan tu dtg apesal. mintak suh keluar or nk bgtau mcm mana.

      ReplyDelete
    3. bwk pi mahkamah je. senang cerita. sombong nk mampos. org sembang leklok dia buat mcm taik.

      ReplyDelete
    4. jangan biarkan diri sendiri terkorban !

      ReplyDelete
    5. fake! rasa ni...berlakon je...nak view tinggi dkt YouTube!

      ReplyDelete