• Politik Terkini

    Wednesday, October 30, 2013

    BAN Tech - TigerStone: Mesin Batu Blok Yang Kurangkan Pekerja Indonesia

    Teknologi sentiasa merentasi sempadan kotak zaman peredaran manusia. Jika dulu nak bukak kipas kena cari suis, kena pi tekan semua. Sekarang pakai remote pun boleh. Paling apple produk lagi, boleh kawal menggunakan iphone. Dan lebih android lagi, bermacam produk touch screen dikeluarkan dgn pelbagai size.

    Memasang batu blok mmg satu kerja yg remeh, jika dulu datuk nenek moyang kita selamba je buat kerja berat. Tapi sekarang setelah memegang ijazah ketahian bagai, nak pegang cangkul pun tak larak. Tu najib suh kurangkan gula, tingkatkan prestasi seks.

    The Tiger Stone is not automatic and still requires workers (2-3) to ‘feed’ the bricks, however their position is now upright and the actual laying of bricks is much more efficient, with the company claiming a team can lay about 300 square meters (3,230 sq ft) of brick road a day.

    JKR malaysia or mana2 company taknak try buat ke pakai this machine. Takde la ramai import pekerja asing.

    4 comments:

    1. kalau malaysia, konfem kos pembelian juta2. beli mahal2 indon jugak pakai.

      ReplyDelete
    2. company kt malaysia kroni2 punya. buat kerja cikai2. tu jalan raya byk berlubang.

      ReplyDelete