• Politik Terkini

    Tuesday, November 26, 2013

    BAN Atheis - Nak Tengok Kemajuan, Pemikiran Kena Atheis ?

    Nak tengok kemajuan ni takleh capai kalau melihat dari sudut agama dan kaum eh. Dahtu nak tengok dari sudut ape. Ke pemikiran kena atheis. Hadooiii... Peninggg aaaa... Masalahnya malaysia ni kompleks sangat ke. Yang aku tau biasa je pun. Takde la hebat sangat. Yang pasti teknologi copypaste tu banyak.

    PAS suruh tengok dari sudut islam sbb islam telah berjaya menyatukan seluruh umat satu ketika dahulu. Tapi umat islam sendiri yang menjatuhkan islam.

    Apa istilah negara maju, kabret joget merata tempat? Pompuan berpakaian seksi? Hiburan diutamakan? Pemikiran atheis semakin berleluasa? Meletakkan agama sebagai no.2 and akal pemikiran bangang no.1? Tu semua kemajuan dari sudut pemikiran dangkal zionis!

    Kemuncak pembangunan negara boleh dicapai sekiranya rakyat tidak melihat satu sama lain melalui lensa agama atau kaum, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

    Perdana menteri berkata beliau sedar cabarannya besar kerana Malaysia terlalu kompleks, tetapi ia tidak menjadi penghalang untuk mencapai perpaduan negara.

    "Pada kesudahannya, national unity (perpaduan negara) akan berpunca daripada minda kita sendiri. Jika kita sudah melihat antara kita bukan melalui lensa agama atau kaum, pada masa itu kita boleh mencapai satu keadaan kemuncak kepada proses 'nation building' (pembangunan negara)," katanya.




    Najib berkata demikian pada majlis penyampaian watikah pelantikan kepada 29 anggota Majlis Konsultasi Perpaduan Negara (MKPN) di sini hari ini.

    Turut hadir Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa dan Pengerusi MKPN Tan Sri Samsudin Osman. - Bernama

    Info Asal : SinarHarian


    8 comments:

    1. pehh..orang zaman dulu memang x tutup atas...tetek tertonjol2...ehehe...

      ReplyDelete
    2. pe beza zaman sekrg beb...

      ReplyDelete
    3. zaman tetek menonjol akan kembali.

      ReplyDelete
    4. pompuan zman sekarang, pakai baju ketat sampai terjolor tetek. pe beza dgn pakai mcm ni. yg tu nampak puting, yg skrng xnampak puting. bentuk tetap terserlah.

      ReplyDelete
    5. fuh, memang bestle hidup zaman tu, dapat tengok macam-macam "saiz"

      ReplyDelete
      Replies
      1. imagine kalau ko jumpa pamela anderson zaman tu. pakai mcm tu. ape kote ko cakap?

        Delete
    6. sape la penulis ucapan najib nih. agak2 la oiii...dah tau najib tu jenis bodoh jgn lak ko nak kenakan najib tulis ucapan yg bukan2...hahaha

      ReplyDelete
      Replies
      1. saper lagi kalau bukan bernama. hahahaha

        Delete