• Politik Terkini

    Thursday, November 14, 2013

    BAN Tailong - Homeless Yang Bertukar Menjadi Gentleman Psy

    Saper yg pernah amik port pasal homeless. Kalau sebelum ni aku ada posting psl sekumpulan remaja kilang yg buat satu tabung untuk bantu homeless kat area KL. And ramai yg mempersoalkn badan kemajuan iktisad atas langit, bawah laut kerajaan ayah pin untuk membantu golongan terpencil ni. Tak cukup dgn tu, datanglah bantera bantera dalam menyatakan terlalu banyak piagam birokrasi bank bsn perlu dituruti untuk meluluskan sesuatu bentuk pertolongan kewangan.

    Pi mai tang tu jugak. Kalau dlm sudut politik, nak kaya undi BN. Kat terengganu, nak bantuan sila nyatakan "saya syg BN".

    Tapi masalah homeless ni bg aku byk peringkat manusia. Ada yg suka termenung sambil berdoa menantikan malaikat maut dtg samada bg duit syiling or cabut nyawa pi tempat baru. Ada jugak spesis jenis kalau boleh satu family darjah 18 keturunan sampai dajjal mati mau terima bantuan. Tapi sbg kerajaan mmg tu pun tangggjwb dia. Ko tak yah nk mrh kalau org komen kerajaan. Taknak kena komen, jgn memerintah.

    Tak semua homeless ni takde masa dpn and takde cita2. Cumanya takde org sekeliling yg tolong membantu gilapkan. So, sembang berkopiah kedai kopi berbuih mulut, tercabut tahi gusi. Palestin tetap diratah ibarat kentucky zionis.


    8 comments:

    1. moralnya.. kalau kita sendiri tak bantu. semakin bertambah la golongan miskin and fakir miskin. kerajaan membantu dgn menaikkn brg utk membantu kerajaan. GAJI ??? Sendiri kotim la dgn bos!

      ReplyDelete
    2. aku nk tnya. kt negeri BN takluk ni takde homeless ke?

      ReplyDelete
    3. Apa yang golongan homeless buat untuk diri mereka? Di AMERIKA, kerajaan sana siap bagi elaun bulanan untuk diorang.

      ReplyDelete
      Replies
      1. malaysia nk bg BR1M setahun sekali. cukup kot mkn utk setahun.

        Delete
    4. Apa yang golongan homeless buat untuk diri mereka? Di AMERIKA, kerajaan sana siap bagi elaun bulanan untuk diorang.

      ReplyDelete
    5. Kera jaan BN pon bg BRIM ....

      ReplyDelete
    6. tiada perubahan pun LOL

      Jemput datang ke website baru saya syokbah.com
      Terima kasih!

      ReplyDelete