• Politik Terkini

    Monday, December 30, 2013

    BAN Guling - Pertandingan Email Palsu Kepada Menteri Malaysia. Hadiah RM1000

    Rafizi dah start sarkastik playing ball ball nampaknya. Maybe dia rasanya terlebih ketawa dengan isu email palsu yang membabitkan guling guling kerajaan awan guling son goku. Keluar bantah kenaikan harga pun dikatakan nak guling kerajaan. Patut kerajaan turun la berdebat dengan rakyat. Sesi soal jawab melalui google hangout ke. Haritu masa PRU13 bukan main lagi nak bergoogle hangout dengan rakyat. Mesra la konon.

    Paling sarkizooommm.. Rafizi menganjurkan pertandingan email palsu dan hadiah wang tunai rm1000 hinggit. Now rakyat dah makin konfius. Nak fokus pening pasal kenaikan harga ke, nak amik port pasal email palsu. Or nak amik port pasal guling kerajaan. Pi mai, 2014 makan kat kedai "HARGA BARU". Hoorayyy!!

    Saya, Rafizi Ramli, Ahli Parlimen Pandan dengan ini menganjurkan satu pertandingan email palsu yang menawarkan hadiah wang tunai RM1,000 bertujuan menguji sama ada Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan memanggil individu-individu yang disabitkan di dalam email palsu ini, seperti mana mereka memanggil dan menyiasat saya.

    Apabila blog-blog Umno mencipta satu email palsu yang kononnya dialamatkan kepada saya mengenai rancangan untuk memasang bom di beberapa tempat di Kuala Lumpur, PDRM tanpa menyemak terlebih dahulu kesahihan email rekaan itu terus memanggil saya untuk memberi keterangan dan disiasat. Sehingga sekarang, pegawai penyiasat yang mengambil kenyataan saya (ASP Anand dari IPD Dang Wangi) tidak boleh mengesahkan sama ada saya dipanggil hanya sebagai seorang saksi atau suspek.


    Oleh kerana pendekatan PDRM ialah menyiasat orang yang disabitkan di dalam email palsu (bukannya petualang yang mencipta email palsu), saya berpendapat rakyat perlu menguji istiqamah/konsistensi PDRM dalam menyiasat semua email-email palsu kalau pun ia melibatkan Perdana Menteri Dato' Seri Najib Tun Razak, Menteri Dalam Negeri Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi atau Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar.

    Maka, saya menganjurkan pertandingan ini yang menjemput orang ramai menghantar satu email palsu dan berpeluang memenangi hadiah tunai RM1,000.

    Syarat-syarat pertandingan adalah seperti berikut:

    1) Email palsu itu hendaklah dialamatkan kepada salah seorang sama ada Perdana Menteri Dato' Seri Najib Tun Razak, Menteri Dalam Negeri Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi atau Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar. Email yang perlu digunakan adalah seperti berikut:

    Dato' Seri Najib Tun Razak - najib@pmo.gov.my
    Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi - ahmadzahid@moha.gov.my
    Tan Sri Khalid Abu Bakar - abkhalid@rmp.gov.my

    2) Untuk layak menyertai pertandingan ini, setiap email yang dihantar kepada salah seorang dari mereka perlulah disalinkan kepada pertandinganemail@gmail.com

    3) Peserta pertandingan bebas menulis apa-apa tajuk asalkan tidak melanggar undang-undang.

    4) Setiap email yang ditulis akan dipamerkan di blog ini untuk kegunaan umum.

    5) Pertandingan ini dibuka selama seminggu bermula hari ini 30 Disember 2013 dan berakhir 6 Januari 2014. Pemenang akan diumumkan pada 10 Januari 2014.

    6) Penyertaan akan diadili mengambil kira kelucuan email dan perkaitan email dengan isu-isu semasa negara.

    7) Pemenang akan dihubungi untuk urusan hadiah.

    Segala persoalan boleh diajukan ke pertandinganemail@gmail.com

    Info Asal : RafiziRamli, EmailPalsu

    4 comments:

    1. hadoiii.. konfem berlambak email spam lepas ni masuk... hahahaha

      ReplyDelete
    2. lepas ni jenuh la polis nk siasat email BOM

      ReplyDelete
    3. apasal sikit sangat rm 1,000. kena tangkap tak berbaloi, bagilah Rm 137,000.00 sebagai hadiah utama!

      ReplyDelete