• Politik Terkini

    Sunday, January 5, 2014

    BAN Arkitok - Pentadbiran Putrajaya Ditiru Cara Canberra Dan Washington ?

    Ada saper2 terkejut ke kalau design or apa jenis struktur kat malaysia ni ditiru. Well know, melayu zaman dulu mmg ada identiti kreatif sendiri. Tengok jela rumah orang zaman dulu. Penuh ukiran dan klasik. Tapi disebabkan terlalu pandang ke barat, nak sangat rambut perang kulit hitam. Nowadays, identiti melayu tu dah hilang. Tambah lagi duk sibuk laung hidup melayu. Puiii!!

    Details pasal putarajaya ni aku tak tau sangat. Aku bukan kontraktor besar nak tau projek jerung ni. Ni pun aku amik dari facebook zaharin. Yang menyatakan pentadbiran putrajaya ikut cara canberra and washington. Zaharin ni tak takut perkasa marah ker. Nantikan umno bergabung dengan perkasa marah marah. Bukan ker umno tu penjinak melayu berkurun zaman sampai laaa ni...

    Contoh kemajuan terindah, kat sabah and sarawak. Termaju dalam malaysia. Ko hapee tauuu!!.


    Info Asal : Zaharin

    2 comments:

    1. ape ditirunya... putrajaya tu tiru washington.. Sayang sangat kat US

      ReplyDelete
    2. Malai Rock Cafe yang sepatutnya dibuka kat Putra Jaya, sebab taukehnya MelayUUU!

      ReplyDelete