• Politik Terkini

    Wednesday, January 1, 2014

    BAN Gold - Forecast Aku Untuk Harga Emas Bagi 2014

    Emas oh emas... sebelum aku ada post mengatakan harga emas akan turun and target aku beli untuk penurunan pertama pada harga 1200 - 1100. Tapi harganya terus merudum and merudum. Tapering propaganda yang digembar gembur US berjaya menekan harga emas supaya terus menurun. Ada artikel yang aku lupa mane aku baca menyatakan harga gold akan turun paling rendah 1100. Then akan mula pendakian baru bermula 2014.

    Dari forexcrunch :
    GOLD: With GOLD failing to follow through higher and turning lower on sell on Monday, further downside pressure is expected in the days ahead.This development leaves the commodity targeting the 1,187.26 level, its Dec 2013 low.
    A decisive violation of here will aim at the 1,150.00 level with a turn below here shifting attention to the 1,100.00 level. Its daily RSI is bearish and pointing lower supporting this view.
    Conversely, resistance comes in at the 1,211/19 levels with a violation of here setting the stage for further decline towards the 1,250.00 level followed by the 1,300.00 level and next the 1,350.00 level.
    All in all, GOLD remains biased to the downside in the medium term
    Now, meh tengok lukisan dan cercaan aku pada gold movement.


    Menurut firasat durjana lukisan bergarid kat platform mt4 yang aku gunakan untuk mengjangkakan pergerakan gold, gold akan terus bearish sehingga 1150.46. Kalau masa harga tu tak naik lagi dan terus menjunam turun. Next target penurunan gold adalah 986.56 .

    Harga gold dijangka akan meletup jika tapering bulan januari ni bermula. Apa pun kena tengok keputusan FED. apa dia nak buat untuk recover US economy.

    1 comment:

    1. duit ada, bleh la beli emas. kalau asyik naik barang je. nak kumpul duit beli emas pn xmampu. mcm maner nk invest!

      ReplyDelete