• Politik Terkini

    Wednesday, January 29, 2014

    BAN Pirates - Wuxi : Bandar Barangan Ciplak Di China

    Fake Product, barangan ciplak.. Kalau dulu popular dengan "made in thailand". Now thailand dah up skit.. China amik alih sebagai penciplak terbaik. But ikut mulut cerita peniaga pasar, sekarang mereka lebih menjurus kepada barangan vietnam. Fake tetapi lebih berkualiti. Wateve, it still fake..

    China mmg begitu gah dengan copy setiap barang. Most malaysian dah tahu, barangan china jer hanya untuk pakai harini, esok buang.. Now di wuxi, terdapat satu kawasan yang si panggil street of fakes.. Logo brands yang digunakan hampir sama dengan original tapi nama berlainan.. Contohnya apple jadi appla, Zara jadi Zare dan macam2 lagi lah..

    Malaysia pun dah ada what. KFC = Kelantan Fried Chicklen


    Info Asal : Kotaku

    2 comments:

    1. kelantan fried chicklen..hhahaha kat putrajaya ada satu.. hahahaha

      ReplyDelete