• Politik Terkini

    Thursday, January 30, 2014

    BAN Power - Sara Berumur 100 Tahun, Tapi Masih Gagah Perawan!

    Nah ko tengok.. Orang zaman dulu.. Takde nya makan product MLM yang duk promote sekarang ni.. Makan herba orang kampung jer.. Herba kat dapur jer.. Kos herba pun tak sampai ribu-ribu.. Umur 100tahun tapi masih gagah perawan.. Orang pompuan luar sana, stop the lemak kfc,mekdonald semua.. Amalkan ikan rebus sampai ke tua..

    Nak petua lagi, pi la singgah http://blogpetua.blogspot.com .



    • Amalan hanya memakan ulam-ulaman dan ikan rebus yang dicampur dengan halia, serai dan lengkuas serta minum banyak air masak menjadi petua buat seorang warga emas untuk kekal sihat walaupun usianya sudah menjangkau 100 tahun.

    Sara Mehat, berasal dari Lubuk Perung, di sini, dipercayai sudah berusia 115 tahun, walaupun kad pengenalannya tertera tarikh lahir pada 19 April 1914.

    • Sara atau lebih dikenali dengan panggilan Mak Long Sara mendakwa keadaan dirinya masih sihat dan kuat, walaupun enam suami yang dikahwininya sebelum ini sudah meninggal dunia.
    • Dia berkahwin ketika berusia 15 tahun dengan suami pertama yang dikenali sebagai Kassim berusia 20-an dan dikurniakan dua anak lelaki dan perempuan.
    • Selepas suaminya meninggal dunia dia berkahwin pula dengan Awang Tasu, 50-an serta dikurniakan dua anak perempuan.


    Info Asal : HMetro

    5 comments:

    1. hahahahahaha.... makan mcD la best

      ReplyDelete
    2. makan ulam ape.. takde bgtau ker

      ReplyDelete
    3. Mati tu takdir. Even jg pmkanan mcm mna skali pun.. tetap mati

      ReplyDelete