• Politik Terkini

    Sunday, January 5, 2014

    BAN Sadis - Polar Vortex, Serangan Ribut Salji Tahap Negetavi Darjah Celcius

    Sehebat mane teknologi, takleh lawan kuasa alam. Bila datang jer bencana. Semua dia sapu. Bentang kuat kat jepun pun runtuh. Kalau kat malaysia haritu dilanda banjir besar sampai tenggelam kuantan. Ribuan manusia hilang tempat tinggal. Rumah tenggelam air and bermacam kes lagi laa...

    Now kat US, duk kecoh pasal "Polar Vortex".Aku nak explain detail pun bukannya aku ni pengkaji cuaca. Tapi menurut sumber menyatakan satu "megastrom" akan melanda pada hari isnin ni. Tahap beku dia boleh mencapai sehingga -50 hingga -60 darjah celcius. Kalau tak pakai baju yang sebetulnya, konfem boleh mati kesejukan.

    Menurut sumber juga menyatakan polar vortex sebelum ni tak pernah melanda US and hanya melanda area canada. Now US dah turut sekali terlibat. Maybe sebab perubahan cuaca yang mendadak. Same goes kat malaysia. Kuantan yang tak pernah banjir besar, sekarang boleh tenggelam.

    Quebec City, Canada (Reuters / Mathieu Belanger)
    Quebec City, Canada (Reuters / Mathieu Belanger)


    Info Asal : RT

    3 comments:

    1. Petunjuk demi petunjuk.. tapi tetap buta hati

      ReplyDelete
    2. Bencana alam semakin menjadi-jadi.. Sama2 kita berdoa di jauhi malapetaka merbahaya.

      ReplyDelete
    3. gila sejukk....

      ReplyDelete