• Politik Terkini

    Thursday, February 20, 2014

    BAN Murtad - Nur Ira : Semua Agama Sama. (Sadis Betul Melayu Sekarang)

    Aku mula amik port pasal ni lepas aku baca dalam blog pablo ... Pasal benz ali.. so aku try la usha dalam fb.. Ketahian apakah pemikiran manusia sekarang.. Tup tap lebih kepada saiko kepala otak nak melempasi sempadan nun jauh.. Then aku try berhujah dengan geng sekolah marxism.. Dia cakap lebih ekonomi kapitalis, ekonomi sosialis akan take over.. Aku gelak sakan and cakap geng mereka totally bodoh ekonomi and financial.. Habuk tak faham tapi nak sembang ekonomi kapitalis.. Pi mai duk debat aku kena block.. Mula-mula aku bidas idealogi bangang marxism tu.. Lepas tu dia suruh aku tanya apa aku tak faham.. Aku tanya lain, jawab lain.. Last2 block aku.. Saberibuih betull...

    Nur Ira ni pun aku ada la tengok dia duk backup benz ali.. Berpurdah.. Now buat video bagi penerangan tentang hal kat bawah ni.. Kalau semua agama sama, apa beza islam.. Dah terbukti agama islam yang terbaik dari segala sudut.. Kejatuhan islam sebab kebodohan umat islam sendiri memahami konsep penerapan ekonomi dan financial. Hinggakan dikawal 100% dan disogok dengan nafsu seks untuk menuruti segala idea kapitalis ekonomi yang akan menjarakkan golongan kaya dan miskin.. Soal sosialis ekonomi tak ada. full stop takde dalam kamus.. Tu semua idealogi bodoh.. Sistem transaksi, persandaran jual beli telah tertulis dalam ekonomi islam.. Tapi tak di aplikasikan.. Sebabnya perbezaan mazhab, perbezaan idealogi yang semakin meruncing dan gila... Dah tersasur jauh aku ni..

    Seriusly, isu minah nur ira ni.. aku harap ko kembali ke pangkal jalan.. Ko nak join mana satu group ker, nak cari agama sebenar ker.. Kembali pada asal.. Malu pada purdah.. Sesama islam bergaduh pasal sorang cakap islam agama tertinggi, sorang menidakkan.. Baca buku ilmu kalam, nah terserlah kat situ beribu golongan sesat pernah berlaku zaman dulu...

    Parah sekarang ni.. Dengan kassim ahmad lagi.. Jakim takde berani amik tindakan.. Demostrasi tu reti pulak ko keluarkan bughah.. Bila babitkan hal profil tinggi, semua buat tunggu dan kaji..

    Penat aku nak ulas panjang2.. Seriusly, aku tengok gaya percakapan nur ira. Dia sendiri tak faham apa dia bebelkan.. 360 darjah bumi bagai.. Penuh dengan fantasi...

    16 comments:

    1. budak2 baru nak kenal dunia.. belajar pn xhabis lagi. dah nk jadi mentalis

      ReplyDelete
    2. makin ramai golongan mcm ni timbul..

      ReplyDelete
    3. berpeganglah pada alquran dan hadis sahih sudah cukup pada umat islam..............

      ReplyDelete
      Replies
      1. memang berpegang pada quran dan hadis. yg duk kecoh pasal duk persoalkn perkara yg dilarang islam.. yg persoal org islam sendiri. samakan islam dgn agama lain. pakai purdah nk tunjuk ko alim then nk bgtau kna ikut n percaya apa ko cakap.

        Delete
    4. gila ah. yg berpurdah boleh ckp mcm ni. aku nk tanya gak. nur ira ni agama per?

      ReplyDelete
    5. salam singgah ptg
      sory x leh nak komen banyak bz day

      ReplyDelete
    6. bebudak punya kepala otak mmg mcm tu laa

      ReplyDelete
    7. jangan sebab di berpurdah hangpa nak jadikan bahan la. aku bukan nak backup dia bagai. tapi dengan cara macam ni langsung tak akan beri kesan kepada dia, langsung takkan menginsafkan dia

      kita yg terbajet confirm syurga turut terjebak dengan kancah syaitan bila bersusah payah sebar keaiban orang

      ReplyDelete
      Replies
      1. dahtu nk buat mcm mana? xkan nk biarkan jer

        Delete
      2. Berdoalah tok die.moga allah bukakan pntu aty nye .. Amin..

        Delete
    8. Ya Allah, berilah iman dan hidayah padanya.

      ReplyDelete
    9. This comment has been removed by the author.

      ReplyDelete
      Replies
      1. lahai,nk komen tu komen je la, xpyh nk remove2x plak lpstu, menyomak jo..xde kje ke? kesian, bak mai resume, aku kasi ko kje, nk??

        Delete
    10. Semua orang sama beragama dan mengaku betul .Tapi Islam kebenaran nya diakui oleh Allah dalam AlQuran.' Agama lain tak ada. .

      ReplyDelete
    11. Seb bek aku da tgglkan islam..all religion is man made...nabi isa @ jesus born without a father..kah3...biologi failed

      ReplyDelete