• Politik Terkini

    Wednesday, March 19, 2014

    BAN Sukan - Gara-Gara Shakir Ali, Apek Tegur Penyokong TRW

    Semalam ada bola AFC antara kelantan vs kelab vietnam.. Aku tengok game memang boleh menang TRW. Tapi disebabkan segelintir player yang panas baran tak kena tempat. Penyokong kelantan kutuk kaw-kaw punya. And gelombang merah kat stadium pada malam tu pun tak hebat mana.. Maybe segelintir penyokong bosan dengan gelagak player TRW yang gaji dibayar tapi perform ala kadar.

    Player pun sepatutnya memikirkan kesanggupan penyokong membayar tiket masuk tambah lagi bagi team yang mempunyai penyokong tegar seperti TRW, JDT, Sarawak, Pahang.. Now, apek tampil membela tindakan shakir ali dan meminta penyokong TRW supaya terus menyokong shakir ali. Mana fans tak hot. 3 kad merah dan kutip..

    The Red Card Warriors.  Hukalooohhhh


    8 comments:

    1. bakpo apek xjd keeper smlm.

      ReplyDelete
    2. doh lainkali main la molek. jgn duk pikir panah palo dio jah. penyokong pn panah palo jugok tgk tindakn bodoh jah sokmo.

      ReplyDelete
    3. Shakir bukan jenih mudoh panah palo tapi angin dah satu badan kerana dia rasa dia dah jadi star. Tu la masaalahnya.
      Pengurusan kena buat sesuatu lah. Tulon jugok tengok bahagian midfield dan paling mustahak bahagian defend tuh. Defend terok benar sebab bahagian tengah dok kuat mcm tahun-tahun lepah. Pah satu lagi kalu TRW nak kekal diatas kena tukar coach tuh. Coach kito jenih cap ayam w3h. Track record dia sepanjang berada di malaysia sejak dulu 3rd class. Baik ambik coach tempatan seperti wan jamak ko....

      ReplyDelete
      Replies
      1. demo la jadi coach seney

        Delete
    4. Seorang pakcik, berumur 70 an, datang ke sebuah bank untuk menyimpan duit.
      Beliau menyimpan duit setiap hari. Sekali simpan.. RM5 ribu. kadang2 RM8 ribu.. ade jugak sampai RM12 ribu!!
      Hal ini menarik perhatian Pengurus Bank. Banyak betul duit pakcik ni, tiap2 hari datang sini simpan duit, fikir Pengurus Bank.
      Pengurus Bank pergi mendapatkan pakcik itu di kaunter urusan..

      Pengurus Bank: Pakcik.. boleh saya tanya sesuatu?
      Pakcik: Boleh.. ape salahnya..
      Pengurus Bank: Saya pengurus bank ni. Saya dah lama perhatikan pakcik. Saya nampak pakcik simpan duit tiap2 hari. 5 ribu, 6 ribu, 10 ribu. banyak duit pakcik? pakcik keje ape sebenarnya?
      Pakcik: Saya tak keje. saya menang bertaruh..
      Pengurus Bank: Bertaruh? bertaruh camne tu?
      Pakcik: Kalau nak tau.. kita bertaruh nak?
      Pengurus Bank: Ok. saya tak kisah..
      Pakcik: Macam ni.. 7 hari dari sekarang.. saya jamin.. 'telur' encik akan hilang..
      Pengurus Bank: Hahahaha.. macamana pulak 'telur' saya bleh hilang ni? Kelakar!
      Pakcik: Kalau encik tak percaya, tak apa. Minggu depan kalau telur encik hilang, encik kena bayar saya RM1000. kalau 'telur' encik masih ade lagi, saya akan bayar encik RM1000. kita jumpa minggu depan, kat sini..
      Pengurus Bank: Ok..

      Abis waktu keje, pengurus bank pulang ke rumah dalam keadaan takut. Walaupun tak percaya dengan kata2 pakcik tu, dia tetap risau..
      Malam, sebelum tidur dia akan periksa 'telur' ade ke tidak.
      Bangun pagi, perkara pertama beliau lakukan.. periksa 'telur' kot2 kalau 'telur'nya betul2 hilang!
      Begitulah keadaannya sampai hari yg ke 7..

      Pengurus bank amat gembira hari ini. dia akan dapat 'rezeki terpijak' RM1000!! 'Telur'nya masih selamat di tempat asal. Pakcik si kaki bertaruh sampai di bank dan terus menuju ke kaunter utk berjumpa pengurus bank tersebut. Pengurus bank menanti dengan senyuman..

      Pengurus bank: Pakcik.. hari ni memang bukan rezeki pakcik..
      Pakcik: Kenapa pulak?
      Pengurus bank: Nampaknya pakcik dah kalah.. 'telur' saya masih ada..
      Pakcik: Ye ke ada? tak percaya la.. boleh saya periksa?
      Pengurus bank: Silakan..
      Pengurus bank bangun dan pakcik itu memegang 'telur' si pengurus bank.
      Pakcik: Erm.. Nasib encik memang baik.. 'telur' encik masih ada. Nampaknya saya dah kalah kali ni..
      Pakcik itu menghulurkan RM1000 kepada pengurus bank..
      Pengurus bank: Hahahaha! itu la pakcik.. kalau nak bertaruh.. tengok org la dulu.. hahahahaha..
      Pakcik itu terus keluar dari bank tanpa berkata apa2..

      Selang 10 minit kemudian, pakcik itu masuk balik ke dalam bank dan terus menuju ke kaunter untuk membuat urusan..
      Pengurus bank: Aik? datang balik? nak buat apa pulak ni?
      Pakcik: Saya nak simpan duit.. Nah.. RM7000.. masukkan dalam akaun saya..
      Pengurus bank: Tapi.... mana datangnya duit sebanyak ni?
      Pakcik: Nampak jaga kat luar yg tengah tengok kita tu? Saya bertaruh RM7000 ngan dia yg hari ni saya akan pegang 'telur' pengurus bank ni..
      Pengurus bank: CELAKEEEE!!!!

      ReplyDelete
    5. pekebenda kla ni

      ReplyDelete
    6. apex pun bodo jugok..ni bkn soal maroh ikut suko hati, shakir 3 kad meroh doh bulih, puok puok mung maing bola bulih gaji, penyokong ni g tgk bola habis pitih, lasung x jago hati penyokong.....main bola nate apo caro ko nok sepak ore semace..x profesional nge bodo...mula mula kalu burit daroh mari haid pongoh lain mace xsoh main bola lah....bodo

      ReplyDelete
    7. Kelantan mampu bangkit untuk pusingan kedua Liga Super 2014.. Gomo kelate Gomo..

      ReplyDelete