• Politik Terkini

    Sunday, May 11, 2014

    BAN Malas - Penjawat Awam Di Hospital Kerajaan Yang Blufffff!!!

    Bila sebut jer penjawat awam.. perggghhh.. mesti ramai yang rasa spoill gilerrr.. Tambah lagi yang pernah berurusan dengan pihak hospital or tempat yang jadi tumpuan ramai.. Tapi aku rasa tak semua mcm tu.. Ada jer yang okey, ada jugak yang tak ok.. Tapi yang tak ok tu yang memburukkan lagi keadaan.. Tambah lagi penjawat awam di pandang serong.. Dek kerana duduk kedai kopi mengalahkan pak guard kedai..

    Kalau rasa boring dengan kerja.. Resign je la woi!


    (BenAshaari)

    12 comments:

    1. KERJA KE XNAK KERJA. DH DPT KERJA TU BERSYUKUR LA WOI!!

      ReplyDelete
    2. semoga staff hospital berkenaan berubah.

      ReplyDelete
      Replies
      1. memang nak berubah, tapi ko kena jumpa majikan aku kat hospital, suruh dia tukarkan aku 24 jam ke hospital daerah, aku mintak tukar tak pernah dapat sejak 13 tahun dulu.
        tapi kalau sedara-mara dia, krooni dia, kerja sebulan kat sini dah bertukar! ada faham!

        Delete
      2. tengok je la pemikiran nurse sekarang. apa salah ko terima je qada n qadar.. dapat kerja pun dah kira bagus. bila dapat kerja nak memilih la pulak.. dalam agreement dh tulis kan n ko sendiri sanggup.. skrng sibuk pasal kroni sedara mara bagai..

        buat kerja biar ikhlas. baru tuhan tolong.

        Delete
      3. Salah Ali hamsa jugak, cakap je nak buang kakitangan awam, nak pecat le kakitangan yang bermasalah, tapi tak buat jugak!
        kalau swasta, lama dah mengganggur macam staf kat atas ni.

        Delete
      4. dia masih kesian kt penjawat awam. Dgn tanggungan hutang lagi.. tapi penjawat awam tak reti bersyukur. tahu nak ikut sedap dia jer.. lain hal, pentadbiran pun bangang.. dah tahu orang tu jauh dgn family, ada masalah. atur la leklok.. bangkai!

        Delete
    3. penjawat awam lagi

      ReplyDelete
    4. memang le tekanan, habis tu kalau berhenti kerja, nak kerja apa? Kalau umur muda boleh le, kalau dah 40+!

      ReplyDelete
    5. pe yg die komplen pun tak jelas, cube jelas sejelasnye, bru fhm masalah dihadapi
      nak buat aduan pun klu rase xde feed back bru lah ko nk publish kat public kan...
      aku tau korg org yg bijak, org bijak menangani masalah dgn bijak...
      jangan nila setitik rosak susu sbelanga...

      ReplyDelete
      Replies
      1. ko nurse ker.. terasa ker.. dah tau terasa.. buat la kerja leklok.. jangan tau ikut mood ko jer.. nama lagi kerja dgn masyarakat.

        Delete
    6. aku staff hospital, aku akui hospital kerajaan lembab terutama klu pegi kecemasan...tp sistem ni susah nk ubah, skop keje doktor, nurse, juru x ray kena ubah,terutama doktor, kami x cukup doktor d kecemasan, keje byk, org ramai, kami bkn sengaja nk lmbtkan pesakit, apa pekdah kami dpt klu lewatkan rawatan?....ada wakil rakyat pon sebuk betekak hal hal xdak pekdah, hal hal kuasa, ada menteri pon sebuk buat prgorm yg untongkan parti je, rakyat ni??...mggu lps tunang aku eksiden, dia staf KKM jugak, tp krna tggu 4jam lebih, pon belum dipanggil..last sekali pegi klinik swasta...kami x komen apa2 sbb kami faham bukan salah staff, ini adalah soal sistem...paham x SISTEM, bkn peringkat hospital yg boleh ubah.pihak parlimen nuh...

      ReplyDelete
      Replies
      1. Setuju..aku bwk bini aku nk bersalin,katil penuh..balik umah..esk dtg lagi pn katil penuh..blk lagi rmh..pstu dtg lagi, bru ade katil.,..aku xslhkan staff atau pihak hospital..yg aku slhkan kerajaan xbina hospital dan xhire doctor smp ckup..bila kite mintak bina hospital, jwb dia "duit tadak"..tp bila bab-bab bina istana, projek mega or bagai, ade duit plk..klu duit xmsuk poket diorg, smp ke tua la jwb "duit takdak"..tp klu dpt komisen, laju je projek tu..takdak duit pn, terbit bon..hutang sana sini..hampeh betul...

        Delete