• Politik Terkini

    Monday, June 2, 2014

    BAN Bodoh - Jakim Ketum VS Kementerian Kesihatan Ketum ?

    Kalau tanya... cadburry ker babi.. Babi ker cadburry.. Ker yang bagi pengesahan halal tu membabikan rakyat.. Panadol yang duk telan hari-hari.. Takde sijil halal.. Orite jer iklan dalam tv.. Atas dasar dadah terkawal.. Ketum pulak jadi mangsa... Kalau dah kementerian kesihatan dan Jakim bercanggah.. Apa peralatan yang digunakanpakai untuk mengesan DNA babi tu.. Berapa juta kos yang digunakan untuk membeli peralatan tersebut.. Or memang malaysia dah ada alatan pengesan DNA cadburry..

    Kenapa boleh berlaku percanggahan.. Jakim semak balik memang halal.. Kenapa boleh tiba-tiba halal.. Apa peralatan yang digunakan kementerian kesihatan tu salah ker.. Ker masa buat semakan tu bersebelahan dengan enzim pembuangan tinja cadburry.. So, bak kata pepatah.. atom-atom molekul molekul diterbangkan oleh angin...

    Kalau was-was.. Better jangan makan cadburry.. Aku penggemar penggila coklat.. Now dah gian tahap menggila tak makan coklat... Cadburry punya pasal.. Kena tanam goreng coklat sendiri jela nampaknya..



    8 comments:

    1. saham didahulukan @ rakyat miskin didahulukan?

      ReplyDelete
    2. mabuk air ketum masa buat statement.

      ReplyDelete
    3. "Saya amat hairan kepada orang Islam, begitu ghairah pergi ke kedai ultra-kiasu walaupun tidak ada sijil halal daripada Jakim, seperti kedai yong tau fu, kopitiam, kedai kek campur arak dan banyak lagi. Adakah kita tidak ada pilihan?"

      ReplyDelete
    4. Bila saintis Australia mendedahkan plasma babi pada filter rokok tak de sape pun melenting...pak-pak lebai selamba je sedut rokok sebelum masuk masjid..

      ReplyDelete
      Replies
      1. pandai pulak cakap tak tahan.. tak leh nk berhenti.. tapi xramai pak lebai smoking.. so jgn pandang serong pada semua..

        Delete
    5. dah timbul rasa was2 dah baik jgn makan

      ReplyDelete
      Replies
      1. boikot je jangan makan.jangan jadi perangai babi semua makan dan sondol.senajis2 anjing..bila kencing dia angkat kaki takut kena najis kenjing dia.pada hal anjing tu dan najis

        Delete