• Politik Terkini

    Monday, September 15, 2014

    BAN #UPSR - Guru Besar Pun Ada Yang Bangang Kes Bocor Kertas Peperiksaan UPSR

    Kalau sampaikn guru besar pun kena tangkap terlibat.. Dah takde kerja lain puak nih... Nak nama naik.. Nak pangkat naik.. Yang jadi mangsa.. Budak kecik yang baru nak kenal peperiksaan jadi mangsa kerakusan geng gila pangkat gila nama.. Apekebodoh nak bocorkan soalan upsr.. UPSR je pun.. bukan exam tu terus menentukan budak tu berjaya ke university termashur or not.. Patut amik tindakan tegas jer.. Buang Kerja!
    Polis menerima empat hari perintah reman terhadap empat individu, termasuk guru besar sebuah sekolah di Pulau Pinang yang kini disiasat mengikut Akta Rahsia Rasmi berhubung kebocoran kertas soalan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR).
    Suspek lain adalah dua guru dari Pulau Pinang dan seorang ejen insurans dari Kuala Lumpur.
    Perintah reman itu dikeluarkan selepas polis membawa suspek berusia lingkungan 30-an hingga 50-an di hadapan Majistret Nur Dahlia Azmi di Putrajaya hari ini.
    Peguam mereka Ester Tan Siew Choo berkata, polis memohon permit selama tujuh hari, namun majistret hanya memberikan empat hari. – 15 September, 2014.


    (malaysianinsider)

    10 comments:

    1. dunia akhir zaman.

      ReplyDelete
    2. menyusahkan mak bapak lain.. nak amik cuti lagi.. nak paksa budak tu study pulak satu hal..

      ReplyDelete
      Replies
      1. Dah lemah semangat bebudak tu nk ambik semula exam....cian.

        Delete
    3. usaha tangga kejayaan

      ReplyDelete
    4. Dah check syarat2 ipta, paling rendah tulis SPM syarat..takde plk tulis UPSR 10A.. Apa dia parent? Sekolah asrama penuh..prestij tinggi??RM pun kena tinggi jgk ;-)

      1993 aku keluar dgn BANGGA sekolah sains lps 2 bln masuk,sbb rasa x femes skolah sains.. maka masuk la aku ke sklh arab YIK,adik2 aku pun x layan offer letter sklh sains..x berminat kecuali sorg itu pun sbb SMAP Labu..

      Sbb parent n datuk nenek aku ckp x mau anak cucu pergi BACA MATH/SC etc atas kubur.. Yg pasti hari ni ramai parent bangga sampai nangis sbb anak2 kecil dah pandai melalak n menyalak atas pentas...x percaya? nanti ada program realiti bdk2 korang tengok la..x lupa jgk yg buat surat rasmi ke skolah excuse anak2 drpd masuk kelas pendidikan Islam.. most2 yg perangai mcm ni,dah tua nanti akan dpt output nya mcm yg sentiasa masuk paper hari2.. anak tetak bapak bla bla. Kalo program hafiz kecil mungkin ada,tapi sure x masuk TV... hiburan, salah satu bentuk penjajahan minda,bahasa glamer psiko..dlm IT nama social engineering..

      ReplyDelete
      Replies
      1. panjangnya ko taip. xlenguh ke woi...

        Delete
    5. Replies
      1. muka kt belakang tu mcm mamak kunti... berita ni dari penang.. jgn kata lepas ni kerajaan negeri dipertikai sudah ler...

        Delete