• Politik Terkini

    Sunday, October 12, 2014

    BAN Rakyat - Kenapa Jumlah Petrol Dibeli Tidak Sama ?

    Aku got this issue dari omakkau.. Pandangan aku, mungkin mamat yang buat comparison ni serius mahu membanteras ketirisan minyak dan keuntungan maksimal pengusaha pam minyak. Di tokok tambah dengan kenaikan harga minyak (kata PR), Pemotongan subsidi je (kata BN). Soal sana sini, kecoh kepoh sana sini.. Penat letih, habis minyak kereta, tetap kena isi dengan jumlah yang dikenakan. Kalau betul la kan, agak2 tindakan yang akan dikenakan pada pemilik petrol pump ni, setaraf tak dengan tindakan guru yang membocorkan soalan kertas upsr.
    Seorang warga malaysia sanggup membuat perbandingan dengan mengisi RM20 petrol RON95 dari 3 stesen minyak yang jenama berbeza.
    Apa yang dia dapati cukup mengelirukan sekali. Di stesen minyak Shell dengan RM20 dia mendapat sebanyak 8.70 liter. Stesen Minyak Petron dia dapat 8.696 liter dan akhir sekali Stesen Minyak Petronas dia perolehi 8.695 liter.
    Walaupun perbezaannya cukup minimal tetapi mengapa ini boleh berlaku. Walaupun cukup minimal tetapi jika dikumpulkan secara jumlah besarnya. Cukup besar

    (omakkau)

    11 comments:

    1. buat penat je check semua.. takde tindakan pun.

      ReplyDelete
    2. Tipu sikit-sikit, lama-lama jadi bukit

      ReplyDelete
    3. isi minyak dalam gandaan RM23(10L) atau RM46(20L) atau RM69(30L) dll utk elakkan kerugian ....

      ReplyDelete
      Replies
      1. mesti best student ni

        Delete
      2. pandai dari shabree chik nie...

        Delete
    4. kerjaan naikkan minyak utk mengurangkan kadar kemalangan dan kegiatan rempit

      ReplyDelete
    5. so, pakat-pakat isi semua kat shell, jangan beli dari stesen minyak yang lain.

      ReplyDelete
    6. Final amendments to US Commerce Department data released on cheap jordans the 23rd, the third quarter of this uggs outlet year, wholesale jordan shoes US real GDP grew at an annual rate of 5%, higher christian louboutin than the previous estimate of 3.9 percent. This Cheap Louis Vuitton Handbags is the fastest since the christian louboutin shoes third quarter of 2003 the growth rate of Christian Louboutin Daffodile the US economy over the same period of history, much higher than cheap nike jordan shoes generally expected by scientists previously.Analysis Bags Louis Vuitton of Three-quarter US economic growth christian louboutin remise 50% reasons, first by pulling a strong personal and business consumer spending. uggs on sale The Discount Louis Vuitton third quarter of this Air Jordan 11 Gamma Blue year, discount christian louboutin US consumer spending grew at an annual ugg australia rate of 3.2%, the most since the ugg pas cher fourth discount nike jordans quarter of 2013 the fastest. Second, third-quarter US corporate fixed investment grew by 8.9%.The second quarter of ugg boots 2014 the US Discount LV Handbags economy grew at an annual rate of 4.6%. Affected by cold weather in the first quarter of the US economy declined at an annual rate of 2.1%. Economists expect the pace of the US ugg economy in the fourth quarter Christian Louboutin Bois Dore of Cheap LV Handbags this cheap christian louboutin year has slowed, expected annual rate of growth of ugg soldes around 2.5%.

      ReplyDelete
    7. This comment has been removed by a blog administrator.

      ReplyDelete