• Politik Terkini

    Monday, February 16, 2015

    BAN Produk - Heinz Baby, Halal @ Tidak Halal ?

    Aku rasa produk heinz ni pernah kecoh kat malaysia. Tapi bukan baby punya produk.. Yang menjadi pertikaian heinz consumer product. Tapi still worryin pasal baby product keluaran heinz ni.. Yang aku heran kenapa tak banyak product pemakanan baby yang mendapat status halal and kebanyakan di import dari australia atau new zealand. Maybe this good opportunity untuk penggiat bisnesman bisneswoman yang mahu ketengahkan produk pemakanan baby yang berkhasiat.

    So, aku try godek kot-kot heinz ni mendapat kelulusan dari kosher (halal yahudi). Tengok dalam web dia.. Heinz nyatakan kalau dari packaging plastic untuk fruit and dessert  mmg diluluskan kosher... Tapi kalau product pemakanan berasaskan meat and non-meat yang packaging bottle.. Tak diluluskan kosher.. So is it halal or non-halal.. So how geng halal.gov.my ...Bleh tak tolong sahkan halal pemakanan baby.. Tak kira la jenama heinz ker, munchkin ker...


    3 comments:

    1. maknanya status produk dlm bottle tu kesahihan halal @ kosher diragui la... takleh makan la ni kalau ragu2.

      ReplyDelete
    2. .................

      ReplyDelete