• Politik Terkini

    Thursday, April 23, 2015

    BAN Politik -Ahmad Maslan Buat Hal Lagi Pasal GST

    Lama betul aku tak update blog.. Sibuk dengan trading forex. Tak sempat nak typing.. Bosan dengan banyak jenis perkara. Lagi malas aku nak blogging. Mostly rasanya tahu viral menteri cap ayam ahmad maslan cgpa 3.8... Heran tak heran, pelik tak pelik.. Tahap tu lah pemikiran menteri malaysia. Sebab tu hutang negara semakin tinggi, banyak isu tidak diselesaikan. Ditokok tambah dengan gst.

    Yang kemuka gst tu saper. Pembangkang ke pemerintah. Yang beria-ria buat gst tu kenapa. Untuk menuju negara maju atau sudah buntu mencari sumber kewangan. Setiap tahun umum untung, setiap tahun juga cut bajet. Alternatif apa kebendanya.. Kembali pada cukai asal jer la.. Tak payah GST. Ketatkan lagi undang kawalan harga. Kawal segala kronisme, rasuah dalam negara. Perketatkan lagi perundangan membabitkan kastam import export bagai. Tu hah, kawalan pendatang asing perlu diperketatkan lagi. Import ramai sangat, sosio tak seimbang.

    Daripada bercakap kosong, bercakap takde alternatif sesuatu perkara atau tiada solution, buntu sebab dah tersalah langkah. Better letak jawatan. Bagi jawatan pada orang lain.


    (malaysiakini)

    7 comments:

    1. assalamualaikum
      singgah pagi khamis

      ReplyDelete
      Replies
      1. This comment has been removed by a blog administrator.

        Delete
      2. This comment has been removed by a blog administrator.

        Delete
      3. This comment has been removed by a blog administrator.

        Delete
    2. dah lama Maslan PR ada program cukai sendiri..tapi nampaknya diluar CGPA 3.85 kamu untuk fikirnya.....

      ReplyDelete
    3. Oleh kerana tekanan dari org.ramai dan sultan dinegerinya sendiri.........lama-lama Dia jadi biol dan sengal (0rg. JOH. kata)......otaknya jem......x leh fikir secara rasional lagi.......kesan sumpahan dan seranahan........golongan marhaen (yg dibohongi dan ditipuin)..........tidak lama lagi jika dia menunjukkan perangai sengalnya.........kemungkinan besar Dia akan menjadi ahli tidur di satu pusat d Tanjung Rambutan................mengira persen GST dgn jari sahaja.......

      ReplyDelete
    4. This comment has been removed by a blog administrator.

      ReplyDelete