• Politik Terkini

    Sunday, June 14, 2015

    Ngauman Harimau Dari TMJ Untuk Nazri Aziz ?

    Raja-raja melayu tak boleh pertikai perihal politik, tak boleh bagi pendapat, tak boleh tanya, tak boleh, tak boleh. Kena duk diam2 dalam istana, tunggu duit masyukk.. Macam tu je ke.. Habis tu kalau in new generation ni, ada sultan yang nak bersuara, ada tengku mahkota, ada raja muda yang nak tegur.. Kira kena tegur memihak kepada pentadbiran jela.. Nak kondem tak boleh.. Kalau kondem dianggap mencampuri urusan perihal politik tipu kerajaan...

    Menurut dari laporan malaysiakini, selepas beberapa jam laporan daripada nazri aziz menteri pelancongan meminta TMJ jangan campur perihal politik atau mendapat tindakbalas dari pihak kerajaan.. TMJ tampil dengan video berudasi beberapa saat dengan "memanggil" dan "mengaum" seperti harimau..

    Ko tengok sekarang, sampaikan mereka berketurunan raja pun mereka sound balik. Katalah, yang sound ni DAP, PKR atau PAS. Agak2 akan keluar tak statemen TV, paper menyatakan "Derhaka Sultan". Jika statement TMJ untuk rakyat malaysia keseluruhan, kenapa tidak menerima saja teguran tu and perbetul..



    4 comments:

    1. bagi je kayu besbol sejibik. ada kesan skit pn xpe. kitaorg dh suka.

      ReplyDelete
    2. Salam mullah qadammullah..inilah seorang menteri yang angkuh dengan kuasa politik nya bercakap tidak menggunakan aqal dan fikiran..jika seseorang pemimipin membuat kesilapan maknanya sultan atau raja-raja serta kerabat-kerabat diraja tidak boleh tegur lah ya...maknanya mereka ini boleh buat sesuka hati lah ya..kepala hanguk..abis tu kenapa men jemput sultan dan agong bg merasmikan dewan rakyat dan dewan parlimen..dan mike nazri aziz dapat pingat datuk seri siapa yang bagi ...bukan sultan atau raja-raja yang bagi...nak sembang tegur orang lain sesuka hati sedangkan diri sendiri pun tak di perbaiki. .ingat sampai bila mike ada kuasa dalam politik..ingat kalau mati sok malaikat tak tanya ke pasal apa yang kamu kerjakan sepanjang kamu hidup di muka bumi ni..hadA pilah kenyataan nazri umno sekarang di ambang ke hancur an. ..belum sampai rakyat gunakan kuasa rakyat lagi..jangan sampai rakyat bersatu berpiket untuk tidak menyokong kerajaan sekarang ni..berani kerana benar takut kerana salah ingatlah hidup dan mati kita hanya kerana allah swt.ingatlah janganlah kita menyokong pemimipin yang zalimi kepada rakyat jelata..Mike pun kalau rakyat tak pilih mike masa pru tak ada mike jadi menteri..sudahlah kerajaan skrg ni dah rope macam kepimpinan ABU LAHAB...tunggu lah masa dari allah swt membalasnya...hormat lah pada raja-raja melayu..RAKYAT DAN RAJA BERPISAH TIADA.INSTITUSI RAJA-RAJA BUKAU UNTUK DIHINA.ingatlah raja yang berkuasa dan raja yang berpengaruh dan raja yang memimpin setiap rakyatnya...

      ReplyDelete
    3. Mudah-mudahan Sultan Johor akan bagi satu pelempang kat muka Nazri.

      ReplyDelete
    4. This comment has been removed by a blog administrator.

      ReplyDelete