• Politik Terkini

    Tuesday, August 4, 2015

    2.6 Billion : Najib Razak Kalah Dengan WSJ

    Semalam kecoh dengan kenyataan dari sprm. Badan pencegah rasuah berhemah no.1 di malaysia. Statement penuh mendukacitakan seluruh rakyat malaysia. Tanpa sempadan parti. So how duit sebanyak 2.6 billion dikatakan duit derma, Siapa individu yang gila kaya derma pada najib razak. Adakah tiada susulan sesi soal jawab dari pihak BNM. Dan kenapa BNM tidak mengeluarkan statement untuk menyokong keterangan daripada SPRM.

    Kalau ko balik kampung, mesti pakcik makcik tertanya billion ni banyak mana. Tapi nowadays dah ramai tahu. 1 Billion = 1000 Juta. Ko imagine jela. Now rakyat semakin tertanya lagi, bila najib nak saman wsj atas artikel ni >> WSJ .. Link artikel wsj masih wujud sehingga kini..

    Rakyat sekarang mahukan ketelusan jawapan dan tidak mahu diseret bersama disebabkan isu hutang negara, rakyat terpaksa menanggung dengan membayar pelbagai cukai. Aku harap pemimpin yang berada di atas buka mata dan sedar. Mereka kebanyakan islam dan akan melalui kematian yang pasti.

    astroawani

    6 comments:

    1. persoalan sekarang. mcm mana nk jatuhkan najib razak. tukar dgn org lain.

      ReplyDelete
    2. kepada PM Mohd. Najib bin Abdul Razak ; -

      1) aku berharap agar suatu hari nanti Allah bukak pintu hidayah kau.. Dunia dah nak kiamat bro ..
      2) aku juga berharap pada tuhan agar aku dapat maafkan kau ngan halalkan duit yg kau tipu (kalau ada)
      3) aku tahu kau malu dgn rakyat sebab kau punya tembelang tu akan diketahui oleh semua lambat laun nanti ..
      4) aku nak tanya kau la Dato' Mohd. Najib, kau nak lari kat mana atas planet bumi ni kalau tembelang kau pecah ??
      5) kau tak tau malu ke makan duit orang susah ?? Kau miskin sangat ke sampai duit rakyat yg susah pun kau nak kelentong ??
      6) kau ni gila ke ape Najib ? Cibai lu..

      ReplyDelete
      Replies
      1. kalau dia tahu allah itu ada. allah itu maha kuasa. allah itu maha adil. Dia akan letak jawatan dan berserah pada takdir atas kesilapan yg dilakukan

        Delete
    3. Bhai...pelik la...mana tuang presideng dengan mursyidul am pegi ha? Mana statement halal kan duit derma ni? Dah dua hari dah...Tak jumpa dalil dalam kitab lagi la? Apa susah, nama pun ulama, kasik keluar je fatwa, yang lembu merah putih 3 juta sama lembu hijau konon 2 juta sedia menyokong...Kim salam sama diorang ek...

      ReplyDelete
    4. Ada SPRM siasat Najib & keterangan?
      Tau tau ckp itu Wang Derma.
      Sumber wang dari siapa?
      Tak mahu siasat ka?
      Duit tu dari aktiviti halal atau haram?
      Apa tujuan menderma sebanyak 2.6 billion?
      Mcm mana 2.6 billion dibelanjakan?

      SPRM belum siasat si penerima sudah putuskan wang itu adalah Derma.
      Lawak dari SPRM.

      ReplyDelete
    5. Najib Razak is a fucking scamming cunt bastard !! Malaysia's arsehole P.M.

      ReplyDelete