• Politik Terkini

    Tuesday, February 2, 2016

    Pendapatan Semasa VS Simpanan Hari Tua

    Persoalan sekarang, gaji yang kita hadap hari2 ni. Mampu tak buat simpanan dan simpanan yang kita buat tu agak2 mampu tak tanggung kita pada masa hadapan. Laporan HSBC menyatakan rakyat malaysia tidak ramai menabung. So, yang menjadi persoalan sekarang adakah tindakan kerajaan cuba menjana pendapat tinggi pada masa akan datang akan memberi kesan buruk kepada penyimpan yang hanya mampu membuat simpanan dibawah 100 sebulan.

    Simpanan dalam BANK aku rasa bukan satu tindakan bijak untuk persediaan pada hari tua. Gold atau Bitcoin mungkin boleh dijadikan saving yang paling terbaik. Ataupun dengan membeli saham utama yang dirasakan company tersebut mampu beroperasi lagi 50 - 100 tahun akan datang.

    Semua terletak atas kebijaksanaan kita dalam merencana hari Tua!

    AstroAwani


    4 comments:

    1. analisis jerla. selagi duk bawah umno. mcm tu jugak jadinya. takde perubahan!

      ReplyDelete
      Replies
      1. This comment has been removed by a blog administrator.

        Delete
      2. Ini Semua taktik, Bank perlukan wang segera Disimpan di dalamnnya utk atasi masalah kewangan disebabkan para peminjam peribadi "cabut lari" tak bayar pinjaman.

        Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      ReplyDelete