• Politik Terkini

    Wednesday, March 16, 2016

    Makanan Kesihatan Sebenar Yang Ramai Tertipu

    Jika ditanya, adakah korang makan makanan sihat harini, aku rasa nowaday ramai yang tak amik kisah. Apa yang kat kedai mamak, kedai thailand masak, semua ko bedal. Lepas tu balik rumah sembang sesama keluarga tentang tips kesihatan. Secara zahir diri sendiri malas masak and amik port pasal kesihatan dan kandungan nutrien dlm makanan.

    Seorang pakar nutrien di london membuat perbandingan dimana makanan yang dijual mahal dan di expose secara marketing gila untuk mengatakan makanan tersebut adalah "superfood" yang baik untuk kesihatan. Sebenarnya tidak! Perbandingan yang dibuat oleh Karishma adalah untuk melihat jumlah kalori bagi pemakanan yang "expensive" dan "cheap" yang boleh didapati dimana2 market.


    (DailyMail)

    6 comments:

    1. Nak tunjuk ape sebenarnya carlos al-santiago? Nak tunjuk ape disebalik sayur ke? Supaya dpat fapfapfap lame?

      ReplyDelete
      Replies
      1. ko pandai ker FAP FAP FAP

        Delete
      2. This comment has been removed by a blog administrator.

        Delete
    2. makanan kesihatan ada 4, aiskrim,burger,air gas dan coklat!

      ReplyDelete