• Politik Terkini

    Tuesday, July 19, 2016

    Ali Pengkritik Sultan Johor Dapat Kerakyatan Sweden


    Kritik then lari, lepas tu dapatkan suaka. Lepas tu teruskan mengkritik, lepas tu cakap tak dapat balik ke malaysia. Sebab itu ini. Kritik punya kritik, akhirnya dapat jugak jadi rakyat sweden. Katanya kehidupan kat sana lagi selesa dan bersih. Rakyat lebih open minded. Pemikiran konservatif, produktif, konklusive..

    Alvin Tan punya cerita masih takde jawapan. Masih menanti belas kasihan daripada kerajaan US. Now Ali dah termaktub dengan perundangan sweden. Secara tak langsung, tempat lahir dah tinggal sejarah & hanya boleh ditonton melalui google maps.

    Sekarang ni pun dah semakin ramai rakyat malaysia berhijrah. Ada ke canada, ada ke australia, ada ke singapore. Semata-mata untuk mencari rezeki. Pendatang asing bertambah, Penghijrahan meningkat. Malaysia Boleh!



    Sumber Asal : FB ALI

    2 comments:

    1. Zahid komedi maner zahid komedi. Katanya nak cari sampai lubang cacing. hahahahaha

      ReplyDelete
    2. ko jadi rakyat malaysia ker, jadi rakyat sweden ker. ko takder fungsi pun.

      ReplyDelete